Despre noi

Trei zile la Roma








Roma este un oraş atât de frumos încât nu prea ai cum să dai greş chiar şi cu trei copii relativ mici ca ai noştri. Se găseşte câte ceva interesant pentru fiecare iar o îngheţată bună face orice plimbare mai plăcută.










Am început cu Hydromania - parcul acvatic al Romei unde am petrecut o jumătate de zi. Tudor şi Maria numai pe topogane - sunt câteva potrivite pentru vârsta lor, dintre care cel de familie - cum i-a zis Tudor - a avut cel mai mare succes. Pe Eva am încercat să o dăm pe unul pentru copii mai mici, dar deşi coborârea i s-a părut plăcută, ideea de a ajunge în apă, chiar şi prinsă nu a încântat-o deloc. După părerea mea intervalul de vârstă 1-4 ani nu este bine acoperit. 




Coloseum a fost primul obiectiv vizitat. Tudor îşi dorea în special să îl vadă. De la distanţă Maria a spus că arată ca în desene, iar Tudor că nu se aştepta să fie chiar aşa de mare şi impunător. Înăuntru am folosit un videoguide ca să înţelegem cam ce se întâmpla pe acolo. Copiilor le-a plăcut, dar părerea mea este că arată mai bine pe dinafară decât pe dinăuntru. Oricum este o mare realizare a lumii antice.






Fântânile Romei sunt iarăşi o atracţie pentru copii, iar aruncatul cu bani în ele un deliciu. Fontana di Trevi le-a plăcut cel mai mult, desigur. De oricei luam un taxi până la atracţia care ne interesa în mod principal, ca să ajungem simplu şi rapid, după care de acolo porneam pe jos pe unde ne plăcea, câteodată chiar până la hotel. Până la urmă ce poate fi mai frumos decât să te pierzi pe străzile Romei?


Nu poţi să vii la Roma şi să nu vezi Vaticanul le-am spus copiilor şi nu au avut nici o obiecţie la propunerea de a-l vizita într-o dimineaţă. Nu i-am dus decât în bazilica Sf Petru, restul muzeelor din ansamblu le lăsăm pentru când vor fi mai mari.


Museo dei Bambini este un muzeu conceput special pentru copii în care ei pot experimenta diverse principii fizice legate de mişcare, pompe de aer, de apă, au o maşină de pompieri la dispoziţie, o bancă pentru a înţelege serviciile bancare, apoi despre legume - cultivarea lor, măsurarea greutăţii, codul de bare şi o casă de supermarket unde Tudor şi-a găsit vocaţia.




Muzeul este mai simplu decât Nemo din Amsterdam sau cel din Paris care au teme similare, dar copiii s-au simţit extraordinar şi aici şi au avut o mulţime de lucruri de învăţat şi experimentat. Trebuie menţionat că intrarea este oarecum limitată la vreo 2 ore după care toată lumea este scoasă (probabil fac ordine în toată harababura creată de copii) şi apoi probabil urmează altă serie. Noi am ajuns după 10 şi cred că la 12 a trebuit să ieşim. Muzeul are cafenea şi un restaurant cu mâncare foarte bună şi foarte ieftină comparativ cu alte restaurante din Roma.




















Câteva aspecte practice: am stat intr-un apartament de 3 camere la Borgo Pio Trianon Residence care după cămăruţa de pe Coasta Amalfi a fost ca o gură de aer curat. O bucătărie îţi dă multă flexibilitate cu mesele copiilor şi mai ales cu gustările. Are masina de spalat haine si uscator la subsol, acces internet, apartamentele sunt construite in asa fel incat nu au pereţi comuni pe acelaşi culoar, deci am avut parte doar de gălăgia noastră.

L'Arena del Gelato
Mâncarea la Roma nu ni s-a părut grozavă, însă îngheţata da. Am descoperit întâmplător la doar o stradă de noi o gelaterie mică L'Arena del Gelato pe Via di Porta Castello, 8 (Borgo Pio scrie pe stradă) unde am mâncat cea mai bună îngheţată găsită până acum în Italia. Abia astăzi, la a 4-a vizită am băgat de seamă că este Number 1 în Topadviser la capitolul gelaterii în Roma. Şi pentru că am fost atât de fideli copiii au primit astăzi îngheţata gratis. Am încercat fiordilatte, iaurt, mandarine, piersici, căpşuni, fructul pasiunii, cocos, ciocolată neagră, ciocolată cu rom (doar pentru adulţi), fistic, straciatella. Toate sunt excelente!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu