Parc Aventura Brasov

Am auzit de nenumărate ori de Parc Aventura, l-am văzut la ştiri, ce mai.... este celebru. Însă ieri a fost prima dată când l-am vizitat cu copiii, asta după ce am fost tot în acestă vacanţă la Escapade Adventure Park Zamora, Buşteni.

În primul rând este uşor accesibil fiind aproape în oraş. Dar de îndată ce i-ai trecut poarta eşti de-a dreptul în pădure. 




Palatul Cantacuzino, Busteni

Palatul a fost construit în 1911 în stil neoromânesc la cererea lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis şi Nababul, fost ministru al României în jurul anului 1900. Folosit de armată ca sanatoriu timp de 50 de ani palatul a fost retrocedat urmaşilor familiei Cantacuzino abia în 2004 după un proces cu statul român care a durat de 13 ani şi vândut către Zamora Estate SRL care l-a renovat şi l-a inrodus din 2010 din circuitul muzeal.



Festivalul Dulceţii şi Casa Domnească de la Brebu


Primisem o informaţie despre Festivalul Dulceţii din satul Izvoarele, Jud. Prahova, dar căutând pe internet mai multe detalii am găsit un articol despre Festivalul Dulceţii de la Brebu, organizat chiar lângă Curtea Domnească, exact în aceleaşi zile. Ne-am gândit că nu ar strica să mai avem ceva de văzut în afară de dulceaţă, aşa că am vizitat Brebu.



Fun Park Kalinderu



La baza pârtiei Kalinderu s-a deschis de ceva vreme un mic parc de distracţii. Acum par a fi la modă pe Valea Prahovei şi asta e cât se poate de bine pentru noi toţi.
Teoretic el ar trebui să aibă o pista de sanie-topogan, o pârtie de schi pe suprafaţă artificială şi o pârtie de tubing.




Mănăstirea Curtea de Argeş

Este una din bisericile care au stârnit mult curiozitatea copiilor. Ştiau bine legendele despre cum a fost zidită Ana, soţia Meşterului Manole ca sacrificiu suprem pentru dăinuirea construcţiei sale şi cum la final chiar el, Manole a zburat de pe acoperişul bisericii iar în locul în care a căzut a apărut un izvor de apă.




Transfăgărăşanul

De la Palatul Brukenthal din Avrig ne-am încadrat pe direcţia Transfăgărăşanului. Sunt doar 35 de km până la Bâlea Lac, ceea ce în urcuş a însemnat pentru noi ,cu tot cu scurtele opriri pentru fotografiere, cam o oră. Prima oprire pe care o face toată lumea este chiar lângă punctul de unde pleacă telecabina. De acolo se vede cel mai bine Cascada Bâlea Lac. Nouă ni s-a părut foarte aglomerat aşa că am continuat să urcăm şi am fotografiat-o din altă poziţie. 


Palatul Brukenthal Avrig


Micuţa localitate Avrig din Judeţul Sibiu a scos de curând la iveală una din piesele ascunse ale Transilvaniei - ansamblul reşedinţei de vară a lui Samuel von Brukenthal. Abia în 2012 a fost deschisă prima clădire restaurată, Oranjeria, fosta seră a palatului. În clădire se află acum un restaurant, 2 săli festive şi conform site-ului oficial oferă cazare în regim hotelier.

Escapade Adventure Park, Zamora-Buşteni

Este unul din noile parcuri de aventuri de pe Valea Prahovei şi primul pe care îl încercăm. Parcul este aproape de Palatul Cantacuzino din Buşteni. De acolo nu a trebuit decât să urmăm semnele care ne-au dus pe un drum forestier până la locul cu pricina. 

Traseele sunt pentru copii de peste 4 ani. Am luat pentru început câte un pachet promoţional care include un traseu căţărare, un traseu militar, tir cu arcul 10 săgeţi şi tir cu puşca paintball 20 de bile.

Muzeul Trovanţilor din Costeşti





Satul Costeşti din Judeţul Vâlcea ascunde o ciudăţenie a naturii - nişte pietre ovale, rotunde sau chiar în forma unei ciuperci de dimensiuni variate numite trovanţi. Ciudăţenia lor face ca în jurul lor să se ţeasă o mulţime de poveşti.








Mănăstirea Horezu

Este cel mai frumos exemplu de artă brâncovenescă, intrată pe bună dreptate în patrimoniul UNESCO al ţării noastre. Mănăstirea este lăudată în toate ghidurile despre România şi în cărţile de călătorii ca una dintre cele mai frumoase aşezăminte de acest tip iar după alţii cea mai frumoasă. Despre istoria mănăstirii am găsit detalii de wikipedia.




Transalpina



Este cel mai înalt drum al României atingând altitudinea maximă de 2145 (Pasul Urdele) şi face legătura între Sebeş (Judeţul Alba) şi Novaci (Judeţul Gorj).






Castelul Corvinilor




Este probabil singurul obiectiv turistic al Hunedoarei, însă unul pentru care merită să vii până aici. Se află la marginea dinspre sud a oraşului, iar nouă ni s-a părut că drumul către el este destul de bine semnalizat prin oraş. 

Am verificat programul telefonic şi avut surpriza plăcută să fie deschis până la 20:30, adică mai târziu decât este menţionat pe site pentru această perioadă.

Shopping la Parndorf şi SCS Viena


Am mai încercat să facem shopping în Viena cu toţi copiii după noi dar am plecat repede şi cu nervii întinşi la maxim. 


De data asta îl aveam cu noi doar pe Tudor. Era şansa noastră să petrecem o zi la Parndorf. Outletul închide în general la ore diferie în zile diferite, duminica şi de sărbători este închis, aşa că e bine de verificat programul înainte să baţi drumul până acolo.

Semmering

De la fereasta Hotelului Panhans


Semmering este un sat de munte situat cam la 100 km sud de Viena. Zona este muntoasă însă nu cu înălţimi mari. 


Pârtiile din Semmering (considerat ski resort) deservite de o telegondolă şi un telescaun, sunt scurte, simple şi nu foarte abrupte. 



tot de acolo


Am testat Divertiland!!!

Astăzi am testat noul aquapark al Bucureştiului. Verdict: merită!

Tudor a spus că parcă nu am fi în România şi într-adevăr parcul este făcut la standarde europene, ba chiar întrece unele din parcurile din Europa pe care le-am văzut. Îl comparăm cu Slide&Splash din Portugalia, cu Hydromania de lângă Roma, cu Water Parkul de lângă Thessaloniki, Aqua Splash de lângă Cannes şi desigur Aqua Park Mamaia. Deci ştim bine ce spunem.

43 de zile de vacanţă şi o mulţime de amintiri


Am încheiat cea mai lungă vacanţă pe care am avut-o vreodată. Acum ne bucurăm să fim iar acasă. Ni se pare grozav de bine iar copiii sunt fericiţi la culme printre lucrurile pe care nu le-au văzut de atâta timp. Cleo (căţeluşa noastră care a stat la bunici tot timpul ăsta) ne-a lipsit mult şi acum ne bucurăm să fim iar împreună. 

Ne-am umplut o masă întreagă cu lucrurile pe care le-am adunat din vacanţă. 


Veneţia




Nu este greu să distrezi copiii în Veneţia căci dincolo de un oraş încântător, plin de palate, poduri, străzi frumoase, magazine şi tarabe de suveniruri, cum sunt şi în alte părţi, tot ce ştim banal de acasă, aici este altfel. Transportul oamenilor, al mărfurilor, frigiderele de îngheţată de pe bărci, taxiurile, ambulanţa, bărcile de poliţie vor încânta copiii.