Parcul de la Mogosoaia




Se întinde între şoseaua principală şi lacul Mogoşoaia şi doar o barieră îl desparte de curtea şi palatul cu acelaşi nume pe care le-am vizitat mai pe îndelete anul trecut, în noiembrie.







Excursii din Sfantu Gheorghe

Am pornit de două ori cu copiii în excursii şi am fi pornit şi a treia oară dacă nu s-ar fi pornit un vânt puternic în acea zi. 

Aproape toate casele şi majoritatea stâlpilor din Sfântu Gheorghe au anunţuri improvizate cu excursii şi plimbări cu barca prin Deltă. Ne-am tot întrebat dacă este înţelept să luăm orice barcă, o fi veche? o fi sigură? are veste pentru copii? Are şi Green Village oferta lui de excursii dar preturile cam mari. Totuşi, în ziua în care aniversam 13 ani de căsnicie am decis: trebuie să o marcăm într-un fel aşa că hai să închiriem o barcă cu barcagiu de la Green Village. 98 de lei pe oră ne duce unde vrem. Super!

Green Village din Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

Suntem aici pentru că arată bine în poze, sunt prezenţi pe booking şi au un site promiţător. Se pare că numele de dinainte de booking este Complexul Delfinul.

Intrarea în compex dinspre Dunăre se face pe un pod de lemn, printre două lacuri cu nuferi galbeni şi albi, o frumuseţe. Complexul are vile, căsuţe şi o zonă separată de camping construite toate în stil tradiţional din lemn şi cu acoperiş de stuf.

Despre Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

De data aceasta am ales Sfântu Gheorghe pentru că am vrut să luăm şi fetele în deltă. În luna mai am fost la Mila 23, într-un program organizat de cei de la Descoperă Delta Dunării dar acolo nu am avut curaj să îl luăm decât pe Tudor (9 ani) întrucât aveam incluse plimbări lungi cu barca, la care fetele de 7 şi 2 an nu ar fi rezistat. Acum vrem să vedem Delta într-un ritm mai relaxat şi totodată să ne bucurăm de mare şi de plajă alături copii.



Primele poze de la Sfantu Gheorghe, Delta Dunării

Nu pot să rezist tentaţiei de aşeza în pagină primele poze de la Sfântu Gheorghe. Suntem prima dată aici şi suntem foarte încântaţi să avem marea şi delta la un loc. Aseară, după ce am testat piscina de la hotel am pornit spre plajă - un drum de nisip lung de 2 km. Suntem cazaţi chiar la marginea dinspre mare a satului la Green Villlage, aşa că am fotografiat primele egrete după vreo 2 minute de mers pe jos.
Egreta mare albă