Craciun la Viena


După ce am încercat o uşoară melancolie în seara de Ajun, fiind departe de casă şi fără un brad sub care Moşul să-şi arunce cadourile, lucrurile s-au schimbat mult a doua zi, când fără să avem un plan bine stabilit am intrat de dimineaţă în Domul Sfântul Ştefan. Doar este ziua de Crăciun. Am fost astfel norocoşi să fim prezenţi la slujba de Crăciun însoţită de un concert cu orchestră, orgă şi un cor pe măsură.



Schonbrunn cu parfum de Crăciun

O zi de iarnă la Schonbrunn a fost mult prea scurtă ca să ne mulţumească pe deplin. Atracţiile principale pentru copii sunt Kaiserkinder Museum, Grădina zoologică, castelul şi grădinile lui şi nelipsitul târg de Crăciun care de câțiva ani este deschis până pe 1 ianuarie (Târg de Anul Nou).

Cu drezina pe Valea Vaserului, Maramureş

Eram convinsă că drezina este un fel de locomotivă, dar se pare că nu. În Maramureș drezina este o mașină - dubă sau camion - căruia sistemul de roți i-a fost înlocuit cu unul potrivit șinei. Nu orice șină, ci cea de pe Valea Vaserului, calea ferată îngustă pe care merge Mocănița.
Pe 3 decembrie drezina a fost singura opțiune disponibilă pentru ca eu și soțul meu să facem o plimbare inedită pe Valea Vaserului din Vișeul de Sus, unde urmează să petrecem Paștele următor alături de copii și bunici.