Cambridge si Oxford

Cum ne-a fost greu să alegem între a vizita Cambridge sau Oxford, am optat pentru o excursie organizată pentru a le vedea pe amândouă. Desi excursia a durat o zi intreagă, am avut mai putin de două ore în fiecare din ele, pentru turul cu ghid, masa de pranz si putin timp liber. drum cumulat: 6 ore, dintre care cel mai lung este intre Cambridge si Oxford.

Cambridge:












Idei de petrecere a timpului in imprejurimi daca aveti mai mult timp: http://www.visitcambridge.org/









Ambele orașe sunt frumoase, clădirile universităților sunt elegante, cu grădini îngrijite și gazonul tuns perfect, dar noi toți ne-am simțit mai bine la Cambridge. Zona universităților are acolo străzi mai înguste și se circulă mult cu bicicleta. Oxford, deși doar un pic mai mare (are o populație de 140 000 comparativ cu 120 000 din Cambridge) are străzi late pe care circulă, pe lângă biciclete, multe mașini, inclusiv autobuze. Pentru noi a adus un plus de stres care i-a luat din farmec.

Kensington Gardens

Am facut o plimbare excelenta cu copiii aici. Iarba taiata, copaci frumosi, ronduri de flori ici colo, lacul plin de lebede, rate si lisite, porumbei, veverite amatoare de nuci si arahide, ca peste tot in Londra, iar in coltul nord vestic al parcului Diana's Memorial Playground, un spatiu de joaca pentru copii cu o corabie a piratilor, leagane, topogane si casute in care se pot catara.