Zurich

Centrul istoric:
Vedere din Lindenhof:
 Rennweg:


Lebede pe Limmat, cel mai verde și limpede râu pe care l-am văzut:
Autobuz turistic - toată lumea spune pe tripadvisor ca plimbarea cu el este o risipă de bani. În poză însă arată bine.

Caruselul se află pe podul de lângă Rathaus:


Am nimerit în Zurich în cel mai nefericit weekend al verii. Pe 29 august are loc Street Parade - festival de muzică electonică, paradă de caruri și DJ, 1 milion de participanți - și așa arătau duminică dimineața locurile încă necurățate din centru. Din păcate și cele curățate încă miroseau rău a urină...


 Aproape de ZOO:



Grădina zoologică are destule animale și locuri de joacă frumoase pentru copii (în special cel din apropierea elefanților) însă nu este dintre cele mai grozave pe care le-am văzut:

Orașul are mai multe locuri amenajate pentru plajă și înot. Noi am fost aproape de Wildbachstrasse (pe malul estic) unde copiii au un topogan de apă și o platformă de sărit și pe malul vestic lângă Sukkulentesammlung - unde plaja are nisip și sunt mai multe locuri de joacă pentru copii. Aici ne-a plăcut mai mult, dar din cauza nisipului apa nu este așa de limpede. 

Joacă în apă la Lausanne

Pe cheile din Ouchy, în Lausanne, se află cea mai grozavă plajă și loc de joacă cu apă pentru copii cu topogane pentru copii mici, loc de joacă gonflabil amenajat în lac - pentru copii mai mari și mai mici, un piscină de înot și piscină de sărituri (adâncă de la 3 la 4,5 m). Pe alese!
Piscinele au printre ele zone generoase de gazon bine îngrijit, copaci pentru umbră și mese de ping-pong. Intrarea pentru o zi întreagă costă pentru adulți 6 F, iar după ora 17: 4,5F. Se închide la 20:30.








Geneva

Este mai frumoasă decât ne așteptam. Centrul vechi este cochet, strada principală arată super, presărată cu magazine, ciocolaterii, aranjamente de plante, iar jetul de apă - despre care mă gândeam că e doar un jet de apă, înalt - e de-a dreptul viu! Perdeaua de apă în cădere se schimbă mereu în funcție de vânt și o face să arate mereu altfel și tot timpul în mișcare. Ca peste tot, lacul este plin de lebede și rățuște - deliciul copiilor.











Jetul de apă cu Mont Blanc în depărtare.

Lavaux - terase de vii în patrimoniul UNESCO

Una dintre cele mai frumoase plimbări pe care le-am făcut în zonă:





Pe GPS: satele Bourg en Lavoux, Chexbres sau Route de la Corniche. Sunt și trenulețe turistice care pleacă din Montreux și fac tururi în zonă.

Montreux

Are o faleză de 13 km pe malul lacului Leman, cu vegetație neașteptat de exotică. Apa este verde cu nuanțe de turcoaz pe alocuri și ca peste tot în zonă, rățuște, pescăruși pitici și câteva lebede trăiesc liniștite pe lângă ea.




Excursie pe munte pe traseul Caux - Col de Jaman, ca alternativă la Rochers-de-Naye:




Pentru plajă, sau mai bine zis bălăceală, am fost în Villeneuve, la doar câțiva km de Montreux. Copiii s-au bucurat de trambulina pentru sărituri, care pare a fi de nelipsit în toate locurile amenajate de pe aici:



Un punct de atracție al zonei este Chateaux de Chillon cotat de tripadvisor ca atracția nr 1 a zonei:




 Freddie Mercury:

Fabrica de ciocolată Alprose

Este o fabrică mică din apropierea orașului Lugano, mai exact în Caslano-Lugano. Ni s-a părut grozav să vedem cum diverse sortimente de ciocolată sunt turnate în forme, verificate, ambalate. Iar la final zona de degustare în care poți gusta cât vrei dintre o mulțime de sortimente.








Tot în apropiere de Lugano se află muzeul pentru copii cu clădiri în miniatură Swissminiatur la care am fi ajuns dacă ploaia ne-ar fi lăsat...