Despre noi

Veneţia




Nu este greu să distrezi copiii în Veneţia căci dincolo de un oraş încântător, plin de palate, poduri, străzi frumoase, magazine şi tarabe de suveniruri, cum sunt şi în alte părţi, tot ce ştim banal de acasă, aici este altfel. Transportul oamenilor, al mărfurilor, frigiderele de îngheţată de pe bărci, taxiurile, ambulanţa, bărcile de poliţie vor încânta copiii.








Piaţa San Marco


Este un simbol al Veneţiei şi este primul loc în care trebuie mers după ce ajungi în Veneţia. Sunt frumoase Basilica San Marco, Casa cu ceasul cu horoscop şi clopotul uriaş din vârf, Palatul Ducal, Puntea Suspinelor a cărei poveste i-a impresionat mult pe copii, cafenelele elegante şi porumbei






Plimbare pe Canal Grande

Dacă ai noroc să nu prinzi un vaporeto prea aglomerat, o simplă plimbare pe Canal Grande este o plăcere, căci pe malurile lui se află cele mai frumoase palate ale Veneţiei, toate înmuiate în apă şi cu stâlpi la pontoane ca nişte acadele răsucite. Spre seară unele ferestre sunt deschise, luminile aprinse şi poţi vedea înăuntru candelabre uriaşe atârnând de tavane frumos pictate. Poţi umple pagini întregi de album cu poze minunate doar aici.



Răsfăţ la Florian

Celebra cafenea este deschisă din 1720. Este scump, ştim, chiar şi pentru orchestră seara plăteşti 6 euro de adult, dar câteodată merităm şi noi câte un răsfăţ. O masă la margine şi ai putea avea un pic de linişte cât copiii se întreţin cu porumbeii din piaţă. Totuşi, noi n-am avut norocul ăsta căci a început ploaia.



Porumbeii din San Marco

În 4 din cele 5 seri petrecute în Veneţia am trecut să hrănim porumbeii din Piaţa San Marco. Sunt mulţi, prietenoşi, atât de obişnuiţi cu oamenii încât pentru nişte boabe ţi se aşează pe braţe, pe umeri sau pe cap. Seara apar nişte băieţi care pentru câţiva euro le pun copiilor în mână boabe de porumb sau orez iar porumbeii îi asalteză instant. Daca te pregăteşti din timp, în supermarket se găsesc pungi mari de orez rotund sau de popcorn cu 2 euro. Din câte ştim gardienii nu încurajează hrănirea lor, aşa că nu strică un pic de discreţie. Seara este cea mai potrivită. Din a 3-a zi au început să ne doară zgârieturile lor deşi nu erau profunde dar un şal rezolvă problema.






Ca'd'Oro

Într-o zi, pe la 10 şi jumătate, se făcuse atât de cald încât trecând pe lângă Ca'd'Oro, un frumos palat în stil gotic, acoperit odată în foiţă de aur de unde şi numele lui, casa de aur, am hotărât să intrăm. Construcţia este frumoasă, dar copiii s-au plictisit şi nici nouă nu ne-a prea plăcut colecţia de artă din interior.

Plaja din Lido

Am dedicat plajei o dimineaţă întreagă. Lido este o insulă cu case şi hoteluri elegante. Se ajunge usor cu aceleaşi curse de vaporeto care circulă şi prin oraş. Plaja are nisip foarte fin este foarte lată, având partea dintre insulă amenajată cu şezlonguri şi o bucată foarte lată lângă mare în care te poţi aşeza cu vrei. Este atât de mare să şi atunci când s-a aglomerat, spre prânz, era lejeră şi plăcută.



Plimbarea cu gondola
Nu puteam trece prin Veneţia fără să o facem şi pe asta! Nu ne aşteptam la o ambarcaţiune atât de îngustă să alunece fără să simţi nimic, în special pe canalele mici şi liniştite pe care te duce. Sunt multe puncte din care se poate lua o gondolă. Fiecare are traseul şi deci farmecul ei. Noi am încercat plecarea din spatele pieţei San Marco unde chiar şi canalele mici sunt aglomerate şi o plecare de lângă Guglie Bridge care ne-a dus pe nişte canale pustii, cu case mai vechi care ne-a plăcut mai mult. Copiii s-au distrat uitându-se după crabii care stau în apă prinşi de pereţii caselor.

Murano


Este o insulă din apropierea Veneţei vestită pentru fabricile de sticlă. De la staţia principală din Murano am mers spre stânga până la atelierele deschise publicului. Înăuntru este foarte cald de la cuptoare dar a fost drăguţ să vedem cum învârt şi suflă în sticla topită pentru a obţine în final vase. Strada principală a insulei, străbătută şi ea de un canal de apă este plină de magazine cu bijuterii, bibelouri, corpuri de iluminat şi vase toate de sticlă. Multe sunt făcute de designeri şi arată foarte bine. O adevărată artă! Aici am început să ne gândim că o parte din articolele de sticla mai ieftine vândute prin Veneţia sunt de fapt chinezeşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu