O zi in Cluj Napoca

Desi suntem obisnuiti cu un oras mare, Clujul ni s-a parut aglomerat, cu strazi prea inguste si locuri de parcare prea putine pentru numarul de masini care circula prin el. Centrul vechi are destule cladiri vechi si frumoase dar putine par renovate si intretinute, aproape peste tot circula masini si cabluri atarnate de toti stalpii orasului te impiedica de multe ori sa le vezi asa cum ai vrea.

 Catedrala si statuia lui Matei Corvin

Zona pietonala este marginita pe dreapta de o strada cu 2-3 benzi pe care circula masini. Si aici cladirile sunt nerenovate si nu deloc spectaculoase. Daca or fi unele pe care noi nu le-am gasit.... nu stiu. In jurul catedralei sunt si alte cladiri frumoase, dar si arterele din jurul ei sunt super circulate. Noi nu ne-am simtit confortabil sa admiram cladirile cu copiii pe langa noi in timp ce masinile circula asa aproape.

 Din masina

La gara se afla expusa o locomotiva veche cu aburi - noi am zarit-o din mersul masinii


In Iulius Mall am gasit un bar care avea o banda circulara in miscare, plina cu castronase de sushi. Pe copii i-a amuzat grozav. Este un all you can eat - 45 lei / 60 minute, bauturi incluse.


Gradina Botanica a fost una din priritatile noastre in Cluj. Iar nuferii pe care speram sa ii prindem in toata splendoarea lor erau la inceputul perioadei de vegetatie-  cateva frunze mici in mijlocul lacului, cand iata ce putea fi (poze lipite pe geam la intrarea in sera cu pricina):



Palmierii sunt mari, frumosi, unul a fost lasat sa iasa prin acoperis, ca sa poata continua sa se dezvolte.


Lalelele erau in perioada optima de inflorire, dar destul de banal insirate in straturi drepte.

 Gradina japoneza


Desi se spune ca ar fi cea mai mare si mai frumoasa gradina botanica din tara, noua ne este greu sa ne pronuntam in acest sens. Poate, daca am fi botanisti. Cu siguranta este un parc frumos, asezat pe coline, cu multi copaci destul de batrani, zone care par salbatice datorita vegetatiei abundente, pietre mari acoperite partial cu muschi, scari ici colo sau carari serpuite, un turn in care poti sa urci sa vezi copacii de deasupra - nu cine stie ce spectaculos - si cam atat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu