Parcul Trivale, Pitesti




Am ajuns sa ne plimbam prin Parcul Trivale după ce am vizitat Poiana Narciselor din Negraşi

Parcul este amenajat la intrarea în Pădurea Trivale şi are aerul unei păduri sălbatice străbătută de alei. Am avut la început temerea că nu vom găsi promisele tonete de îngheţată cu care am motivat copiii care începuseră să obosească. 

Poiana narciselor Negrasi, Jud Arges






Deloc departe de Bucuresti, 102 km măsurați din centru, Poiana Narciselor din Negrasi este un loc foarte dragut de vizitat.


Cazanele Dunarii

"DECEBAL REX DRAGAN FECIT"

Am ajuns la Cazanele Dunării pentru că cel mai scurt drum către Timişoara (unde plecam în delegaţie) trece prin Orşova, iar Orşova este un orăşel de lângă Dunăre foarte aproape de cazane.


Plimbarea pe care noi am facut-o prin www.cazaneledunarii.com pleacă din Dubova, un sat situat cam la 20km de Orşova urmând drumul către Moldova Nouă, pe lângă Dunăre.
Din Bucureşti ne-a luat cam 5 ore să ajungem acolo. Drumul este de la bun spre foarte bun. Nu putem să ne plângem de nimic. Pentru masa de pranz ne-am oprit puţin înainte de Orşova la Taverna Sârbului, restaurantul fiind construit chiar pe malul Dunarii.

Gradina Botanica la mijlocul lunii aprilie


Banuiesc ca mereu se găseşte câte ceva frumos de văzut în Grădina Botanică din Bucureşti. Totuşi, la mijlocul lui aprilie este deosebită prin florile de primăvară care înfloresc în toate colţurile ei: magnolii, ploaia de aur, multe narcise şi unele soiuri de lalele. 


Am găsit răţuşte pe lac, peşti care se înghesuiau la pâinea aruncată în apă de copii, broaşte ţestoase în zona de pădure mediteraneană, am alergat prin labirintul de buxus ( in stanga serelor).

Parcul Central din Călăraşi

Dunarea la Calarasi



Ne-am dorit să vedem Dunărea când am vizitat cele două herghelii din Judeşul Călăraşi, Dor Mărunt şi Jegalia. Citisem că în Parcul Central ar fi şi o plajă care, mă gândeam eu, ar fi o atracţie pe cinste pentru copii.



Herghelia Jegalia

Aleea de intrare principala


Herghelia Jegalia se află în Judeţul Călăraşi, în comuna Perişoru la 122 de km de Bucureşti. Se iese de pe Autostrada Soarelui la Drajna iar de acolo mai sunt vreo 10 km pe drumul vechi către mare.

Herghelia Jegalia


Herghelia Dor Mărunt

Herghelia Dor Marunt
Herghelia se află în satul Dor Mărunt (83km din Bucureşti) pentru care ieşiţi din autostradă ca pentru Lehliu Gară sau în cazul în care o rataţi, cum am făcut noi, puteţi ieşi la Drajna 30 de km mai încolo şi să vă întoarceţi încă atâta, pe drumul vechi de mare.
Din intersecţia principală a satului trebuie sa treceţi calea ferată şi să ţineţi drumul asfaltat. Noi am tot întrebat localnicii şi nu a fost greu să o găsim.


Domeniul Stirbei, Buftea


Domeniul Stirbei se numără printre puţinele locuri idilice pe care le găseşti în apropierea Bucureştiului. Comparat cu Mogoşoaia, Palatul Stirbei în sine este mai puţin impunător iar domeniul care îl înconjoară este mult mai sălbatic. Este mai degrabă o pădure cu arbori foarte bătrâni - platani, stejari, mesteceni şi fagi printre care şerpuiesc alei asfaltate care fac plimbarea plăcută pe orice vreme. 

Parcul Brâncuşi


M-am gândit să scriu despre acest parc nu pentru că ar fi o mare atracţie a capitalei, dar poate se întreabă cineva cum o fi parcul ăsta. Se află în ansamblul de blocuri construit de ANL din Drumul Taberei, mai exact cartierul Constantin Brâncuşi.



Pentru noi este parcul de lângă casă. Este locul în care mergem atunci când nu avem nici un plan şi vrem să rămânem pe aproape.

Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului


M-am gândit ca weekendul ăsta să duc copiii într-un loc creat special pentru ei unde distracţia să fie maximă. Orăşelul copiilor suna a fi cel mai potrivit. Amintirile mele despre trenuleţul care facea turul parcului sau Casa groazei care mi se parea super la vremea aceea, contopite toate cu noua investiţie de 4 milioane de dolari ale Primăriei din sectorul 4 nu puteau duce decât la un loc grozav, nu?

Majoritatea pozelor de pe net erau din perioada construcţiei zonei deci nu spuneau mare lucru. Am tras eu concluzia că acum trebuie să fie ceva cu totul deosebit.