Imi doresc mult o saptamana cu copiii in Sibiu ca sa exploram bine orsaul si imprejurimile lui. Pana atunci ne-am oprit cateva ore pentru un scurt city break.
Iata ce am facut:
Piata Mare are o multime de porumbei, cat sa-i incante pe cei mici. Ochii de pe case i-au incantat cu precadere pe cei mari.
Trecand pe sub Turnul Sfatului, ajungeti in Piata Mica, la fel de frumoasa, plina de case monument istoric datand unele din secolul XIV.
Noi am mancat la restaurantul Max de pe strada Ocnei, cea care coboara pe sub Podul Minciunilor, la nr 22, cam 300m de mers pe jos. Are terasa, este extrem de cochet, specific italian, mancarea excelenta (cum spune si tripadvisor) copiii au mancat pentru prima data muschi de vita pe piatra.
Masinute expuse in Piata Mica:Capacele de canal din centrul Sibiului:
Turnul ceasului merita o vizita. Intrarea este 2 lei, casa scarilor este ingusta doar in prima parte, apoi se largeste desi scarile de lemn raman inguste in continuare. Merita urcat!
Mecanismul ceasului aflat la et 6:
Privelisti incantatoare de la et 7, in toate cele 4 directii. Exista panouri cu poze pe care sunt marcate cladirile importante, pentru a fi usor de recunoscut.
Turnul nu este deschis spre exterior, te uiti prin ferestre - ceea ce mi se pare mai potrivit pentru copii si mai ales pentru mamele cu frica de inaltimi.
Din nou in Piata Mare:
Dragut pentru copii, Sibiul mai are:
Zidurile cetatii si turnurile, merita explorate de copii.
Parcul Dumbrava, unde se afla si gradina zoologica Sibiu, cea mai veche din Romania dupa cum scrie pe site-ul lor, precum si muzeul Astra - din care cel in aer liber are expuse mai multe mori de vant senzationale in jurul lacului (noi le-am vazut anul trecut, din pacate fara copii).
Muzeul de Istorie Naturala Sibiu pe Strada Cetatii nr. 1
Chiar si pentru o scurta trecere prin el, in scopul educatiei, mai mult decat al distractiei pentru copii, dar vor gasi cateva elemente care sa-i fascineze - poate imensul tablou al fiicei baronului, sau tablourile familiei regale, poate superba Fata cu bazma rosie a lui Grigorescu, tablou privat, care era anul trecut expus la loc de cinste: Muzeul Brukenthal, se afla chiar in Piata Mare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu