Comana şi Delta Neajlovului


Abia ne-am întors de acolo :-) Am fost impresionaţi să vedem un loc atât de frumos, atât de sălbatic pe alocuri şi totuşi atât de aproape de Bucureşti.


Am rămas în perimetrul parcului de aventuri Comana, aproape de Casa Comana (pensiune şi restaurant). Parcul este un loc minunat de petrecut timpul cu copiii în aer liber, aproape de natură. 



Noi am încercat tiroliana - are un traseu lung, peste o parte din lac (10 lei tura), am făcut o plimbare pe malul deltei Neajlovului, unde ne-am bucurat să vedem o mulţime de păsări - majoritatea lişiţe, dar şi câteva lebede, care nu păreau deloc deranjate de prezenţa oamenilor. Drumul porneşte chiar din incinta parcului şi este circular.



























Au un loc de joacă mititel pentru copii, dar suficient, dat fiind că cei care vor pot intra 3 ore pe traseele de căţărat (50 lei). Doi cai prietenoşi sunt puşi într-un ţarc în apropiere.

Restaurantul are mâncare bună dar destul de scumpă (15-17 lei o ciorbă sau o salată simplă), dar trebuie sa va rezervati o masa de cand ajungeti - la pranz totul este ocupat.

Zona este mare, am văzut oameni aşezaţi pe iarbă, nu cred să fie vreo problemă dacă vii cu mâncare de acasă. Alte două terase din incintă erau încă închise.
Se pot închiria bărci cu vâsle sau cu motor, însă nu poţi ieşi cu ele în zona în care sunt păsările, celel două lacuri - din complex şi delta propriu-zisă nu comunică.



La plecare, am zărit turnul de lemn de unde poţi vedea păsările şi un teren mare de fotbal unde copiii îşi doresc să revenim weekendul viitor.




Până la Comana drumul durează ceva mai puţin de o oră.

Un comentariu:

  1. Ce fain! In acelasi weekend noi am fost la cam 40 de kilometri de voi, la Greaca.

    Vroiam sa mergem weekendul asta la Comana, dar n-am mai gasit camere la Casa Comana. Nu stiam ca sunt atatea optiuni de petrecere a timpului liber. Noi mergeam mai mult pentru o plimbare cu bicicletele prin Parcul National.

    RăspundețiȘtergere