Visiobulle sau a te uita pe sub apă

Visiobulle este numele unei excursii de o oră cu o ambarcaţiune neobişnuită, una care în partea de jos, bub apă, are o mulţime de ferestre.
Excursia începe din Juan Les Pins (8 minute sau două staţii de tren de Cannes) şi este recomandat să se facă o rezervare telefonică pentru a fi sigur că găseşti loc la cursa pe care o vrei.

Traseul este de-a lungul Cap dţAntibes numit şi golful miliardarilor datorită caselor şi hotelurilor nu doar luxoase dar şi foarte scumpe de acolo. O noapte la un astfel de hotel costă în jur de 2000 de Euro. Ghidul ne-a povestit despre tot felul de familii bogate sau actori care au case sau au stat pe acolo.






Oricum toate sunt bine ascunse prin pădurea de pini lăsând ici colo vederii doar câte o bucată de faţadă sau câteva coloane.






Pentru copii ca şi pentru mine plăcerea maximă a fost să stăm la ferestrele de sub apă când ambarcaţiunea a încetinit special pe lângă stâncile unde peştii vin să se hrănească. Bancuri de peşti mici sau dorade mari, arici de mare precum şi meduze graţioase treceau din când în când pe lângă noi (sau mai bine zis noi pe lângă ele). Din păcate interiorul se încălzeşte foarte tare nefiind ventilat şi nu sunt nici scaune. Banchete sunt doar în exterior. Marius a preferat să stea afară căci din cauza structurii goale în pântec ambarcaţinunea se clatină foarte tare şi i se cam făcea rău.



Culorile apei sunt superbe. Se vă tot felul de stânci şi gropi acoperite de ierburi şi alte plante de mare. 

Din păcate nici peştii şi nici meduzele nu au fost surprinse de aparatul foto prin geam aşa cum le-am văzut noi. Oricâte a-i vedea în acvarii, să le vezi în libertate este cu totul altceva.




















ambarcaţiunea noastră la coborâre.
Site-ul lor oficial

www.visiobulle.com









Nu am zăbovit mult în Juan les Pins căci a doua zi ne aştepta o zi lungă dar orăşelul ni s-a părut neaşteptat de îngrijit, străzi mărginite de palmieri sau leandri uriaşi, faleza este şi ea plină de vegetaţie, plaja are nisip fin, exact ca în Cannes şi sunt o mulţime de restaurante, cafenele pe mal. Am găsit chiar şi o delicioasă gelaterie Haagen Dazs.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu