Haus der Musik Viena


Unul dintre muzeele recomandate copiilor în Viena este acest muzeu al sunetului, Haus der Musik, în care abordarea muzicii la nivel de joc sau ştiinţific este interactivă, modernă şi cât se poate de plăcută.






Ce le-a plăcut copiilor?




Jocul lui Mozart de compunere a unui vals prin aruncarea unor zaruri.

Am ascultat în sala de cinema Orchestra Filarmonică Vieneză ca şi cum ai fi acolo - poţi intra şi ieşi oricând din sală











Şi-au transpus numele în muzică după un joc tot a lui Mozart - Namadeus








Au dirijat orchestra filarmonică într-o aplicaţie interactivă. Poţi fi felicitat dacă te descurci cât de cât, dar dacă nu te pricepi eşti luat la rost spunându-ţi că pot suporta multe, dar asta e prea de tot. Pe mine m-a întrebat un violonist revoltat ce caut acolo că şi el se descurca mai bine. Ni s-a părut foarte distractiv.







Într-o sală pe care Tudor a considerat-o navă spaţială :) poţi asculta sunetele pe care bebeluşii le aud în burtică. Copiii nu au avut aici destulă răbdare dar mie mi s-a părut grozav 









Au ascultat sunetele corpului uman, sunete familiare dar cel mai mult ne-au plăcut semisferele în cre puteai asculta zgomotul din Piaţa San Marco din Veneţia, zgomotul din Manhatten, New York sau cel de la metroul din Tokyo. 











La ultimul etaj există câteva jocuri pentru copii. Ar trebui să faci nişte animăluţe să cânte, dar toate instrucţiunile erau doar în germană şi nouă nu ne-a ieşit nimic.










Deşi muzeul nu este special dedicat copiilor, este un mod bun de a-i familiariza cu sunetele, muzica clasică şi marii compozitori într-un mod interactiv, atât cât le face plăcere. Vizita ne-a luat cam două ore în condiţiile în care am trecut în grabă peste multe zone prea ştiinţifice sau istorice pentru copii. Sunt 5 etaje de explorat!






Muzeul se află în centru, la 10 min de mers pe jos de Stephanplatz şi este deschis 365 zile pe an!
http://www.hausdermusik.at/en

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu