Sate din Cotswolds: Burford, Bibury, Bourton-on-the-Water si Stow-on-the-Wold

Satele din Cotswolds au fost pentru mine atractia nr 1 din ce mi-am dorit sa vad in Anglia. Iar astazi am vizitat Burford, Bibury, Bourton-on-the-Water si Stow-on-the-Wold intr-o excursie de 10 ore organizata de Premium Tours! 
Drumul pana in zona dureaza cam doua ore (dincolo de Oxford) iar accesul cu transportul public este complicat de facut pe cont propriu (ciudat, nu?). Specifice zonei sunt casele de piatra, inclusiv acoperisurile, construite in sec XVII.

Burford:



Bibury:
Cel mai celebru dar cel mai putin turistic, are o alee pietonala la o margine de sat, o pastravarie, un singur magazin de suveniruri, drept pentru care nu vezi mai nimic din satul propriu-zis intr-un astfel de tur. Am petrecut insa o ora la un pranz delicios al Swan Hotel, cu pastrav proaspat la cuptor si un desert senzational - inclus in tur.




Bourton-on-theWater:
Este satul cel mai simpatic si family friendly din cele vizitate de noi. Centrul este intins de-a lungul unui rau destul de lat pentru apa adanca de vreo 15-20 cm pe care o are. Nenumarate poduri, de piatra si ele, trec de pe o parte pe alta. Peste tot sunt terase, restaurante, inghetata naturala de lapte, magaine mici cu suveniruri, familii care stau pe gazonul ingrijit de pe mal si copii care merg cu picioarele prin apa, alaturi de zeci rate care se balacesc ici colo. Are undeva si un muzeu de casute in miniatura, un labirint, un muzeu al masinilor si ceva cu multe pasari, pentru care noi nu am avut timp.







Stow-on-the-Wold:
Dupa celelalte trei sate frumoase pe care le vazusem mai inainte, aici cel mai mult ne-au incantat prajiturile de la Huffkings (frisca batuta de mana, creme untoase si minunat aromate). Satul are tot in centru o biserica si un cimitir foarte vechi.





Turul se numeste Lunch in Bibury organizat de www.premiuntours.co.uk

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu