Glacier 3000

O excursie foarte frumoasa care se poate face din zona Montreux este la Glacier 3000, aflat la aproximativ o ora de condus.
Urcarea se face din satul Les Diablerets. Satul, ca si altele din zona, eate plin de casute traditionale elvetiene, care aici, inseamna lemn inchis la culoare, la fel cu ceasurile cu cuc, decorate cochet si aranjate cu muscate la balcoane.

Urcarea se face cu doua telecabine. Atractia principala este podul suspendat Tissot, care duce la o stanca de une ai vedere panoramica asupra zonei.

Se lauda cu alpincoasterul situat la cea mai mare altitudine din Europa, care are mereu succes pentru copii (9 euro/ coborarea sau 36 euro/ 5 coborari).

Tot de acolo se poate cobori cu telescaunul pana la ghetar - inclus in pretul telecabinei.

Exista un snow bus pana la cheile ... care se plateste separat, dar care are doar trei ore de plecare. Practic, mergi cu masinile de facut partii de schi, dar care in spate au cam 8 locuri. Se poate merge si pe jos, dar noi am optat sa nu o facem.Programul poate fi gasit aici: Snow-Bus

Vara fiind, daca este inorat, sau bate vantul, hainele groase sunt bine-venite, daca bate soarele, chiar si pe ghetar, simti ca te topesti. Chiar si el, saracul 😅
Site-ul obiectivului turistic:
https://www.glacier3000.ch/en/
Adresa la webcam-ul live de pe munte, unde puteti verifica vizibilitatea:
https://glacier3000.roundshot.co/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu