Cetatea Rasnov si Pestera Cetatii

La 15 km de Brasov, o plimbare prin Cetatea Rasnov este o excelenta iesire in aer liber pentru copii, cu suficienta istorie, spatiu de alergat, atmosfera medievala, stradute inguste, urcusuri si coborasuri si magazine cu suveniruri.
Din parcare puteti lua un soi de tractoras cu remorca pana la cetate, mai mult pentru distractia copiilor decat ca necesitate, drumul prin padure fiind destul de scurt. Costa 4 lei/pers (adult sau copil).

Mai intai intalniti Turnul Bathory (puteti urca in el, dar panorama nu este spectaculoasa) si barbacana mare unde va puteti fotografia in postura de cavaleri. Odata intrati in cetatea de sus, intalniti primele case inca ruine, apoi ajungeti in zona renovata. 

Magazinele de suveniruri de aici sunt mult mai simpatice decat cele de jos, din parcare iar vanzatorii sunt costumati. Puteti inchiria mantii de cavaler pentru a face poze in ele, la magazinele din spatele fantanii cetatii gasiti intr-un colt o cusca marisoara de fier, ca o colivie, unde pentru 3 lei va puteti fotografia in ea, panorama din zona barbacanului mic, catre Rasnov, este impresionanta, si tot acolo gasiti magazinul cetatii (info point) de unde puteti cumpara carti, albume si ilustrate. Exista si unn punct de belvedere pe cel mai inalt varf din cetate.






Copiii mai mari pot arunca la tinta cu toporul (1 leu aruncarea)

1,5 km mai departe de intrarea catre Rasnov, pe acelasi drum puteti ajunge la Pestera Cetatii deschisa publicului in 2010 (dar descoperita din 1940). Inainte de ea aveti un drum in urcus de 450m, o plimbare de 8 minute in natura. Mi-au placut  panourile de pe drum; 350m, 6 minute, apoi de 2 minute... sa nu cumva sa zici ca nu mai poti. Pe drum intalniti mai multe banci generoase unde va puteti odihni.
Intrarea in pestera se face in grup organizat la interval de 30 min, temperatura este de 11 grade. Pestera este destul de frumoasa, are o sala mare si inalta cu mai multe formatiuni de tip stalactite, stalagmite, nu foarte spectaculoase (noi am vazut de cucand  Pestera Ursilor pe care o iau ca reper) insa cu siguranta merita vizitata macar o data. 
Vara, in fiecare sambata la ora 17:30 in Pestera se tin mici concerte sustinute de un cvartet din Brasov. Trebuie sa faceti totdeauna rezervare. Cu siguranta sunt deosebite.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu