Fata in fata cu Sfinxul din Bucegi

De cativa ani ne dorim sa ajungem  cu copiii la Babele si Sfinxul din Bucegi, dar cozile imense de la telecabina sau vremea capricioasa ne-au tinut la baza. Iata-ne de data asta luand telecabina, intr-o zi in care norii atarnati de creste i-a tinut pe unii acasa. 

Inaltimea la care urca telecabina: 2216 m. Necesar, geci si caciuli - chiar si vara.



 In iulie pasunea alpina este plina de flori minuscule multicolore.
 Babele - pentru copii au semanat mai mult cu niste ciuperci. Cand le-a vazut, Maria a spus ca "sunt o farsa" "ca am dat banii degeaba".
 Turma de oi a fost cea mai mare atrac'ie  a fetelor.

Mai multe formatiuni geomorfice similare Babelor se afla in apropiere. 


Despre Sfinx - copiii au fost de acord ca a meritat tot drumul.



Copiilor le-a mai placul mult iarba alpina, fina, batuta de vanturi, florile marunte si colorate, cum treceau norii prin ei.
A mai fost spectaculos sa descoperim ca un munte care pare aproape plat de jos, cum este Valea Jepilor, isi schimba atat demult forma cand te apropii de el si se transforma in serii de varfuri ascutite, inaltimi si prapastii ametitoare. In orice caz nu seamana cu ce par a fi vazuti de jos.


La baza telecabinei si sus se gasesc nenumarate suveniruri, inclusiv magneti cu sfinxul si Babele. Exista un restaurant la capatul de sus al telecabinei, dar nu mi-a inspirat prea multa incredere. Prefer sa iau gustari cu noi. Copiilor li se face foame instant pe munte.
Telecabina costa 70 de lei dus-intors pentru adulti si 36 de lei pentru copii 5-12 ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu