Sinaia - In cautarea rhododendronului

In zadar am cautat pe internet cum ajungi cat mai usor la rhododendronii din Bucegi. Numai site-uri ce descriu rezervatia... o fi mult de mers pe jos de la Cota 2000? putin? greu, usor?
Ne-am luat totusi ceva mancare, hanorace, geci si caciuli pregatiti de drum, cat o fi el, gata sa gasim rhododendronii, infloriti sau nu, dar sa stim unde sunt.
Raspunsul e simplu: de la Cota 2000, trebuie trecut pe sub capatul telecabinei si mers drept pe pajistea alpina cam 100m pana cand intalnesti tufele turtite, dar destul de raspandite pe pajiste. In perioada in care este inflorit (sfarsit de iunie sau, in anii racorosi ca acum, pe la inceputul lui iulie) se vede nu doar din telecabina ci si de jos, de la Furnica.
Noi am gasit Rhododendronul ofilit, ici colo cate o floare roz, cat sa ne facem o idee de cum ar fi fost totul. Dar pajistea alpina este plina de flori colorate, specii pe carenu le-am mai vazut niciodata - inclusiv unele negre, bleumarin, un fel de floarea miresei, cimbru salbatic, garofite si multe, multe altele.













Fetele si Tommy, pisica Cotei 2000.

Copiii mari si-au luat rol de mari exploratori - cautand cranii si maxilare vechi (probabil de oi) imprastiate ici colo pe pajiste. Asta a fost distractia nr 1 pentru ei si a facut din excursia noastra o joaca antrenanta. Ba chiar ma rugau sa "venim si maine aici".


 O floare de rhododendron ramasa in urma ploilor.

 Tufele de rhododendron intinse pe pajiste. Sunt atat de scunde, incat de departe ai zice ca sunt  tufe de afine.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu