Am fost în Corfu

Ca să ajungem în Corfu, am mers într-o după amiază până la Sofia (5 ore) iar a doua zi încă 12 ore (cu pauză de prânz în Thessaloniki). Din partea a doua a drumului, călătoria cu feribotul durează ceva mai puțin de 2 ore.
După 7 nopți și tot atâtea zile petrecute pe insulă, noi am spune așa:
Plajele nu sunt grozave - cea mai bună s-a dovedit a fi cea din fața căsuței pe care am închriat-o, în Glyfada Beach - așezată la poalele unui munte mic, stâncos, dar împădurit în același timp, cu nisip fin, apa se adâncește ușor și este frumos colorată. Am mâncat o dată la restaurantul Pazuzu - care s-a dovedit a fi scump, cu mâncare bună, dar porții mici, fițoase și de două ori la terasa din nordul plajei, care este unul obișnuit, să-i spunem așa. Prin urmare am preferat să cumpărăm mâncare din Lidl, din Corfu, și să gătim în cameră.
Dezamăgirea noastră cea mai mare, referitoare la mâncare, este că peștele proaspăt din oferta tavernelor se rezuma în mare la somon și doradă. Oamenii nu prea par să pescuiască acolo...







Ori de câte ori am mers pe o altă plajă celebră de pe insulă, am fost dezamăgiți. 
Am încercat Issos Beach - nisipoasă, cu dune mari, interesante, dar s-a dovedit și foarte vântoasă. Datorită centrului de windsurfing de pe plajă, înclin să cred că nu a fost o întâmplare.



Am cinat înr-o seară pe Paleokastritsa - deosebit de celebră, probabil datorită pereților stâncoși care mărginesc golfurile din zonă. PLaja are nisip, apa verde, însă este foarte îngustă (cât două rânduri de șezlonguri) și prin urmare foarte aglomerată. De aici se pot face plimbări de 45 min către grote și niște ochiuri de apă albastră, deosebite.



Malul estic al insulei are plaje înguste, în general pietroase, sau de nisip amestecat cu pietre. În partea sudică a insulei, între Petriti și Bukari ,sunt câteva așa zis sate pescărești care au taverne cochete la malul mării. Nu am mâncat la nici una din ele, dar arătau bine.



Am încercat să ajungem la Porto Timoni Beach, însă ne-am oprit în Afionas - până aici se poate merge cu mașina. Eram prea cald la ora la care am ajuns, ca să facem drumul de 30 de minute pe jos până la plajă. Am preferat o tavernă din Agios Georgios - plaja alăturată - în care ne-am adăpostit până a trecut valul de căldură. Plaja? Plină de pietre. Fetele s-au amuzat însă să caute pe sub apă pietre cu modele deosebite.
Vedere din Afionas
Insula este în general foarte muntoasă - nu sunt înalți, dar sunt mulți - și oriunde te-ai duce, drumurile sunt întortocheate, înguste, durează foarte mult și sunt obositoare. Satele, grădinile și drumurile pe care treci sunt majoritatea foarte neîngrijite; nu am regăsit aici farmecul satelor din Thassos și nici aspectul îngrijit al celor din Halkidiki.
Munții îți oferă ici colo priveliști frumoase, peste văi sau golfuri de mare. Totuși pe noi nu ne-au dat pe spate.

Orașul Corfu ne-a plăcut - mă refer la centrul vechi. Are un aspect unitar, cu arhitectura care aduce aminte într-adevăr de cei peste 400 de ani de dominație venețiană, străduțe mai largi sau mai înguste, unele îngrijite, altele nu chiar, însă pline de farmec. Aici am și mâncar cel mai bine și cel mai ieftin. Ca să vezi! Unde nu ne așteptam :)
Gelateria Papageorgis tot din centrul vechi, merită vizitattă - noi am savurat înghețata de mastik, de baklava și cea dintr-un fel de mandarine micuțe, care cresc pe insulă, și pe care le găsiți confiate în toate magazinele de suveniruri de pe insulă - foarte bune, de altfel. Copiii au preferat iaurtul, piersicile, căpșunile, pepenele galben și ciocolata - delicioase și ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu