Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului


M-am gândit ca weekendul ăsta să duc copiii într-un loc creat special pentru ei unde distracţia să fie maximă. Orăşelul copiilor suna a fi cel mai potrivit. Amintirile mele despre trenuleţul care facea turul parcului sau Casa groazei care mi se parea super la vremea aceea, contopite toate cu noua investiţie de 4 milioane de dolari ale Primăriei din sectorul 4 nu puteau duce decât la un loc grozav, nu?

Majoritatea pozelor de pe net erau din perioada construcţiei zonei deci nu spuneau mare lucru. Am tras eu concluzia că acum trebuie să fie ceva cu totul deosebit. Să las pozele sa vorbească sau să scriu câteva cuvinte despre cum a fost?


Deşi m-am străduit să prind câteva detalii mai drăguţe, parcul este kitschos pornind de la poarta şi gardul cu turnuleţe de castel (zic eu nereuşite) acoperite cu tablă maro cu o imitaţie de piatră-cărămidă care pare hârtie lipită, toate atracţiile sunt vechi, pictate strident, căsuţele nou construite sunt destul de împrăştiate pentru dimensiunile lor şi toate diferite astfel că totul pare un bâlci ieftin. În unele se vinde vată de zahăr, floricele sau jucării - desigur din cele care nu ajung întregi nici până acasă.

Nici trenuleţ nu mai există în parc. Chiar şi şinele i-au fost scoase. O vânzătoare ne-a spus că va fi înlocuit cu un titicar.

Copiii s-au distrat în câteva carusele pe care le-au ales căci pentru ei "colorat" şi "care se învârte" este foarte bun, restul nu prea contează. Probabil ţine de magia copilăriei. Fiecare atracţie costă 5 lei pentru 3 minute de distracţie. Dar noi adulţii am fost tare dezamăgiţi.Locul de joacă clasic din spate este ok.

Iată cum Terra Park pe care îl consideram până acum "aşa şi aşa" (căci îl comparasem cu Disneyland) a urcat brusc în topul preferinţelor noastre şi acum pare chiar drăguţ, modern şi deosebit de civilizat dacă îl comparăm cu Orăşelul Copiilor.

Alte parcuri de distracţie în care am fost în Bucureşti
Terra Park
Divertyland

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu