Primele poze de la Sfantu Gheorghe, Delta Dunării

Nu pot să rezist tentaţiei de aşeza în pagină primele poze de la Sfântu Gheorghe. Suntem prima dată aici şi suntem foarte încântaţi să avem marea şi delta la un loc. Aseară, după ce am testat piscina de la hotel am pornit spre plajă - un drum de nisip lung de 2 km. Suntem cazaţi chiar la marginea dinspre mare a satului la Green Villlage, aşa că am fotografiat primele egrete după vreo 2 minute de mers pe jos.
Egreta mare albă


Pe drum aproape de plajă
Plaja de la Sfantu Gheorghe pe 31 august
Un pâlc mai mare de oameni - să fi văzut vreo 50 - se află în locul în care ajunge trocariciul - mijlocul de transport local spre plajă (un jeep sau un tractor cu una sau două remorci adaptate transportului de pasageri). În rest este aşa cum o vedeţi mai sus.

Nisipul este extrem de fin, presărat cu scoici ici colo.

Bere şi apă pe plajă
O mulţime de soluri de cormorani zboară spre nord după amiaza

Locul unde se întâlneşte Dunărea cu marea
 Practic valurile sunt ale mării, iar apa lină din partea de jos a pozei este Dunărea.

Pe malul Dunării am găsi multe meduze uriaşe eşuate. Erau cam cât o farfurie de mari. Probabil apa dulce nu le prieşte. De la plaja centrală, unde ajuge şi trocariciul se poate merge pe jos până la braţul Dunării, apoi pe lângă ea o bucată de drum, până întâlneşti o cărare care te scoate înapoi în drumul de trocarici. Pe partea cealaltă a Dunării se văd pâlcuri mari de păsări.



Vacile vin să se adape în Dunăre



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu