Parc Aventura Brasov

Am auzit de nenumărate ori de Parc Aventura, l-am văzut la ştiri, ce mai.... este celebru. Însă ieri a fost prima dată când l-am vizitat cu copiii, asta după ce am fost tot în acestă vacanţă la Escapade Adventure Park Zamora, Buşteni.

În primul rând este uşor accesibil fiind aproape în oraş. Dar de îndată ce i-ai trecut poarta eşti de-a dreptul în pădure. 






Accesul pe trasee este separat pentru copiii de 4-7 ani de cei mai mari şi adulţi. Asta pentru că sistemul de prindere al celor mici este diferit şi adaptat vârstei lor. Practic ei nu trebuie să-şi mute cablurile de siguranţă pe parcurs ci odată intraţi pe traseu rămân asiguraţi continuu până la ieşire. Sunt mai multe trasee pentru copii (vreo 4 parcă) unele mai uşoare marcate cu feţe zâmbitoare şi unele mai solicitante. 





Traseele sunt complexe, nu mi s-au părut că au porţiuni care se repetă iar înălţimea este mărişoară ingrediente ideale pentru a solicita echilibrul, atenţia şi răbdarea copiilor.

Copiii de peste 8 ani au la dispoziţie 5 trasee marcate în culori diferite în funcţie de dificultate. Şi aici traversările de la un copac la altul sunt ingenioase. 







Felicitări celor care le-au conceput. Evident sunt disponibile şi trasee mult mai dificile şi care ajung la înălţimi foarte mari pentru copiii de peste 12 şi 14 ani. 









Cei mari pot ieşi în afara parcului unde au la dispoziţie o tiroliană de 100m peste lac. Din păcate sistemuul de prindere al celor mici (4-7 ani) nu se potriveşte aici şi nici  nu se poate plăti separat.







Adăugaţi o legendă


Parcul este mare, foarte verde şi împânzit în mod plăcut de traseele care se suprapun. Copiii sunt instruiţi la plecare şi corectaţi sau ajutaţi pe parcurs. Sunt supraveghetori care stau între ele şi intervin acolo unde este cazul. Oricine cere primeşte imediat ajutor.







Părinţii au la dispoziţie băncuţe, unele chiar cu mese, sau pot urmării copiii de pe potecile pădurii. Au un magazin cu aparat de cafea, îngheţată, apă, suc, sandwichuri la preţuri rezonabile - apa la 0,5 litri, 3 lei.

Tariful de intrare a fost de 30 de lei de copil pentru trei ore. Pot merge cât vor şi pe unde vor, mult mai flexibil decât la cel din Zamora unde plăteşti la traseu şi care oricum sunt mai scurte.

Pentru Eva, deci sub patru ani nu am găsit nimic de făcut în parc (decât să facem poze şi să mâncăm o îngheţată) dar imediat în afară, lângă tiroliană, se află un loc de joacă cu topogane şi leagăne şi tot în zonă se pot închiria hidrobiciclete în formă de lebădă. Pe partea celaltă a lacului este amenajată o zonă mare de foişoare şi grătare.




În concluzie ne-a plăcut la Parc Aventura. Abia aşteptăm să revenim şi chiar să ne petrecem mai mult timp acolo. Site-ul parcului http://www.parc-aventura.ro/.

Pe Valea Prahovei am mai fost la Escapade Adventure Parc Zamora şi la Fun Park Kalinderu, ambele în Buşteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu