Budapesta

Iata-ma a patra oara prin Budapesta, insa prima data insotita de unul din copii, prilej sa adaugam aici o pagina cu fotografii, impresii si idei.
Am inceput turul orasului urcand spre Palatul Regal cu funicularul de langa Podul cu Lanturi. Metroul care ne-a dus aici este si el spectaculos prin adancimea la care este sapat tunelul care trece pe sub Dunare. 


 De la Palatul Regal o plimbare destul de scurta te duce la Biserica Mathias si Bastionul Pescarilor, de unde se coboara usor inapoi la malul Dunarii.


 Biserica Mathias
 Palatul Parlamentului, bijuteria orasului

Sapte poduri traverseaza Dunarea in Budapesta


 Bastionul Pescarilor ofera cele mai frumoase panorame ale orasului
 Tramvaiul nr 2 merge pe langa Dunare

Spatiul din spatele Palatului Parlamentului a fost reamenajat de curand. Mici fantani arteziene cu vapori de  apa tasnesc din asfalt pentru a racorii turistii.
In apropiere se afla restaurantul Rokfort, unde ne-am delectat cu ciorba de ceapa si smantana in paine. Eu am incercat-o acum 12 ani si trec pe acolo de fiecare data cand ajung in Budapesta.
 Fantana de sus are senzori, segmente ici din ea se opresc cand te apropii. O adevarata placere pentru copii!
Gelateria artizanala Rosa. Inghetata excelenta, stai totdeuna la  coada, chiar si de 30 de persoane, dar merita. Se afla aproape de coltul drept al bazilicii Sf Istvan (cum te uiti  la ea).
Mango, capsuni si caramel usor sarat 

 Micul print - o plimbare pe malul Dunarii intre podul cu Lanturi si Podul alb. Alaturi de el se afla restaurantul Duna Corso, unul din cele mai renumite. Noi am mancat acolo supa de maduva, o delicatesa a locului. 
Roata este nou construita in Budapesta. Ofera o panarama frumoasa desi se invarte caam repede dupa gustul meu.




Muzeul stiintei (Csopa) si Tropicarium, se afla in complexul comercial Campona aflat la marginea orasului. Ambele sunt extrem de reusite.




Aici poti mangaia pisici de mare in timp ce le hranesti.
Pestera Palvolgy se afla la marginea orasului. Nu este spectaculoasa prin structuri stalactite / stalagmite, dar are pereti inalti, ingusti si scari abrupte pe alocuri.
 Gradina zoologica se afla in parcul din apropierea Castelului Vajdahunyad. Ambele merita o vizita.




Desi plin de turisti dornici sa o descopere, Budapesta nu este un oras aglomerat, multe strazi din centru fiind destinate doar traficului pietonal, iar pe celelalte traficul de masini este lejer, transportul in comun fiind foarte bine pus la punct si util atat pentru  turisti cat si pentru localnici.
Preturile sunt rezonabile comparativ cu alte orase europene. 
Dupa o saptamana petrecuta in Budapesta: nota 10 si abia astept sa revenim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu