Gura Portitei

La doar 80 km de Mamaia, din Jurilovca, o salupa sau o barca inchiriata te poate duce la Gura Portitei, locul  unde marea si lacurile Sinoe- Razim se intalnesc, lasand intre ele o fasie ingusta de pamant.
Noi am vizitat-o in 2007 in septembrie si am revenit pe 8 iunie anul acesta, tot intr-o excursie de o zi. Locul nu s-a schimbat prea mult de atunci, singura imbunatatire fiind o piscina care a facut deliciul copiilor intru cat au avut voie sa sara in ea.
Apa marii avea o culoare pamantie, probabil din cauza Dunarii (semne erau si in Mamaia, unde apa era tulbure) dar asta probabil tine de moment.
Majoritatea umbrelelor sunt mici, din paie, ineficiente pentru o familie si doar in fata piscinei sunt vreo 4 umbrele generoase sub care ne-am adapostit de soare.















De mancare ce sa zic... nu e nici rea, dar nici buna. Din portia mea de doua  bucati de somna la gratar una era buna, una amaruie (gust de balta probabil), placinta dobrogeana (branza dulce si stafide la ei) era buna dar frisca de ornament, desi de tub, avea un gust mai mult decat oribil, stricat? la fel si cea de la barul de la piscina, pe care o puneau deasupra unui cafe frape bunicel. Asadar, restaurantul nu este tocmai potrivit pentru pretentiosi, desi cand esti cu copiii iti doresti sa ai garantia unei mese bune.

Despre preturi, o barca de viteza cu care faceti 30 minute in loc de 1 ora cu salupa, costa 200 de lei dus - intors (pe noi ne-a asteptat) dar nu uitati hanoracele, vantul este puternic. intrarea la piscina este gratuita pentru copii, adultii cred ca platesc vreo 15 lei (nu era niciunul in apa:-), un cafe frape  10  lei, preturile la restaurant nu sunt exagerate. Cred ca portia mea de somn la gratar (2 felii) costa 28 de lei. fara garnitura, evident.

verdict  final: noi nu ne mai ducem curand...

site-ul oficial: http://guraportitei.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu