Marineland Antibes,singurul spectacol cu orci din Europa


Una din atracţiile dedicate copiilor în zonă este un ansamblu de patru parcuri Aquasplash (parcul acvatic), Marineland, Insula copiilor (un fel de fermă) şi Adventure Golf. Se află la 20 min de mers cu trenul de Cannes, la 200m de gara Biot care ţine de fapt de oraşul Antibes.
Marinelend este cel mai atractiv loc al parcului întrucât are singurul spectacol cu orci (balne ucigaşe) din Europa.










Noi am început cu Aquasplash ca să ne răcorim un pic. Are o mulţime de topogane de apă pentru toate vârstele chiar şi pentru cei foarte mici aşa ca Eva – inclusiv un râu leneş conceput numai pentru cei mici însoţiţi de un părinte în care trci printr-un fel de peşteră mărginită pe o parte de unn bazin mărişor cu o mulţime de peşti care se învârt pe lângă geam. 


















Pirates Battle este ultima atracţie a parcului cu acces atât din Aqua Splash cât şi de la fermă. Stai în bărci care merg pe o şină şi tragi cu puşti de apă în cei de pe mal (care au şi ei puşti de apă montate pe gard şi trag în tine) sau treci pintr-un culoar al piraţilor cu ceaţă de apă şi sropitori. Evident băieţilor le place cel mai mult.







Insula copiilor sau ferma a fost pentru noi dezamăgitoare. Animale domestice, un trenuleţ care te învârte un pic prin vestul sălbatic, poţi face o plimbare cu poneiul – inclusă în bilet - şi o căsuţă Playmobil unde copiii peste trei ani pot intra să se joace cu piese de construcţie sau cu machetele deja construite. Cam atât.

Adevărata frumuseţe este însă Marineland care merită o oprire şi pentru cei care nu sunt cu copiii căci au singurul spectacol din Europa cu orci (sau balene ucigaşe). Înr-un bazin enorm 4 orci fac un spectacol cu totul surprinzător pentru nişte animale atât de mari.












Nici delfinariul nu este mai prejos. Au cel mai mare bazin pentru delfini pe care l-am văzut şi un spectacol cu 7 delfini, 4 animatori dinamici, dansatori şi acrobaţi care acompaniază spectacolul din când în când.









În alte bazine sunt spectacole cu lei de mare şi foci, toate programate la diverse ore e parcursul zilei. La acestea noi nu am mai avut timp să ajungem.








Deosebit în Marineland mai este tunelul cu rechini şi ţestoase – un tunel de sticlă, destul de lung, trece prin mijlocul acvariului. Ţestoase uriaşe (cred că una avea peste 1 metru lungime) pot fi văzute în aceeaşi zonă. Au şi un acvariu de peşti pe care noi nu am mai avut timp să îl vedem .









Ne-au mai plăcut mult pinguinii regali şi unii moţaţi pe care îi poţi vedea prin geam – ei au nevoie de frig ca să reziste. Sunt mulţi, drăguţi şi le place să înoate în drptuloamenilor în timp ce sunt admiraţi. Tudor le făcea semne cu mâna prin geam şi unul din ei îi urmărea mâna. 






În zona de urşi polari ne-am delectat să privim ursoaica care înota în bazin făcând tumbe la capăt.


La Adevnture Golf nu am intrat şi nici dacă am fi vrut nu am fi avut timp. Şi aşa ne-au rămas zone nevizitate. Pentru cei interesaţi am văzut că oferă şi pachet de acces în parc cu o noapte la hotel, spectacolele cu orci şi delfini se fac şi seara târziu însoţite de lumini, se poate lua cina alături de orci, se poate intra în bazinul de recini (în cuşcă prin care pot pătrunde doar peştii şi cu echipament special de scafandru bineînţeles) sau să te întâlnşti cu delfinii, focile sau leii de mare. Toate aceste servicii se plătesc separat şi costă  de ordinul zecilor de euro fiecare. Noi nu le-am încercat.


Site-ul oficial al parcului:

http://www.marineland.fr/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu