Balcic, Bulgaria


Am abordat Balcicul gândindu-ne în special la Castelul Reginei Maria şi grădinile lui, într-o excursie de o zi din Mamaia pe 2 iunie 2012.

Drumul a fost frumos, partea bulgară fiind presărată cu nenumarate eoliene care au fost admirate.

Castelul mi s-a părut minunat, simplu dar plăcut, însă tot ansamblul de clădiri, terase şi grădini care îl înconjoară sunt spectaculoase. Copiii au apreciat mai puţin interiorul, poate doar răcoarea lui, însă s-au bucurat de privelişti, de toate fotoliile din piatră cu care sunt presăare terasele ici colo în care s-au aşezat, cascada zgomotoasă şi moara aferentă.


Am mâncat la restaurantul de la malul mării guvizi şi alte tipuri de peşte de mare care au fost foarte buni, mai ales că până să aducă mâncarea am explorat cu copiii treptele care coborau până în mare.






Din păcate plaja nu este abordabilă acolo, însă pentru o baie bună vă recomand să mergeţi 20 de km mai în sud la celebrele Nisipuri de Aur.

Aleea care duce la intrarea Castelului este presărată cu tarabe de artizanat unde se găsesc multe lucruri drăguţe, magneţi, etc care şi ele sunt o atracţie pentru copii. Abia aştept să revenim acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu