Castelul Peleş, Sinaia


 Am vizitat castelul Peleş în interior cu copiii acum vreo trei, poate patru ani, deci când erau considerabil mai mici. Înclin să cred că doar Tudor era la acea vreme apt de vizită Maria fiind prea mică. Am ales turul scurt al castelului care dura oricum 45 de minute în ideea că mai mult nu ar rezista. Şi probabil că aşa ar fi fost. Totuşi în cele 45 de minute atenţia i-a fost în mod plăcut captivată în special de sala de arme, dar şi de alte mici detalii la care îi atrăgeam atenţia cu poveşti închipuite de mine despre viaţa de zi cu zi a Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta sau a urmaşilor lor.

Locul şi terasele sunt pline de detalii minunate pentru care merită să rămâneţi atât timp cât vă permit copiii. Mereu am gasit pe drumul către castel câte un muzician care cânta frumos la chitară şi care încerca să îşi vândă CD-urile. Din păcate niciodată muzica lor nu a sunat acasă ca acolo.


Merită să nu neglijaţi cafeneua din curtea castelului pe a cărei terasă o cafea sau o ciocolată caldă în bataia plăcută a soarelui merită din plin. După părerea noastră prăjiturile nu sunt groyave acolo, trebuie să mărturisesc însă că suntem extrem de pretenţioşi în acest domeniu.

Primăvara pajiştea de langă Castel este presărată cu brânduşe iar vara cu flori de câmp minunate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu