Parcul de la Mogosoaia




Se întinde între şoseaua principală şi lacul Mogoşoaia şi doar o barieră îl desparte de curtea şi palatul cu acelaşi nume pe care le-am vizitat mai pe îndelete anul trecut, în noiembrie.








\

Chiar lângă intrare şi foarte aproape de lac are un loc de joacă pentru copii cu două ansambluri de topogane, mai multe balansoare şi leagăne. Nu sunt mai deosebite decât altele dar  copiii au fost foarte mulţumiţi de ele.





Pentru o sâmbătă frumoasă de septembrie ni s-a părut un parc liniştit, deloc aglomerat, bine întreţinut, cu ronduri frumoase de trandafiri înfloriţi, iarba tunsă cu grijă şi are un heleşteu lunguieţ mărginit de stuf care îi dă un aer romantic.















Are o alee principală, lată, care duce spre intrarea laterală a Parcului Palatului Mogoşoaia. 











Specific acestui parc sunt nişte căsuţe în miniatură înşirate şi ele aproape de intrarea în parc. Găzduiesc magazine sau restaurant-terasă. Deşi sunt drăguţe luate separat, par cam puţine, stiluri diferite şi cu spaţii cam mari între ele. 









Completează însă frumos parcul şi ne-au plăcut mult mai mult decât cele din Parcul Tineretului (Orăşelul Copiilor). Câsuţa din prima fotografie (sus) găzduieşte restaurantul La Nas unde fac mici şi carne la grătar cu cartofi prăjiţi congelaţi dar buni şi murături grozave. Am gustat şi ne-a plăcut.
 



La marginea lacului am găsit o zonă îngrădită plină cu nuferi galbeni. Aici am văzut hidrobiciclete în formă de lebădă şi bărcuţe de plastic probabil de îchiriat. Nu ne-au tentat şi nici nu am văzut pe cineva mergând cu ele. Probabil că vara au mai mult succes.



Lacul este plăcut, am văzut mai mulţi oameni la pescuit.








Ne-au plăcut mult karturile cu pedale care se găsesc în număr mare de închiriat. Cele de o persoană - 10 lei 30 min, iar cele cu pasager suplimentar - 17 lei 30 min. Au oferta de 15 min ceva mai puţin. ca să dai o tură completă de parc ai nevoie de 20-30 min. Noi le-am găsit tare distractive pentru familie. Sunt comode, stabile, uşor de manevrat şi dotate cu frână de mână.








Amatorii de picnic-uri au o pajişte generoasă la dispoziţie în curtea palatului cu iarbă frumoasă şi un pic de pădure.

Despre Mogoşoaia am mai scris aici.

Un comentariu:

  1. Am fost si eu in weekend prin acest parc. Mi-a placut cel mai mult casuta lui Mos-Craciun. E ciudat sa vezi in septembrie un interior impodobit de Craciun :)

    RăspundețiȘtergere