Centrul Vechi al Bucureştiului


Cum vremea a fost destul de capricioasă în ultimele zile am optat weekendul ăsta pentru o locaţie 'safe' din punct de vedere al noroiului. Astfel am ajuns să facem o plimbare lungă în Centrul vechi al Bucureştiului. Am pornit de la o hartă a străzilor pe care am colorat traseul şi clădirile pe care vrem să le vedem. 


Am căutat pe rând Casa Bântuită de pe Str. Franceză, Curtea Domnească, Hanul lui Manuc, Hanul cu Tei, Biserica Rusă, Pasajul Macca Villacrosse, Caru cu Bere, Palatul CEC, Muzeul Naţional de Artă.















Deşi copiii noştri nu sunt mari amatori de plimbare pur şi simplu au găsit suficiente atracţii pe drum încât să se bucure de cele câteva ore petrecute pe străzile vechi ale Bucureştiului.


Mi-a fost de folos Ghidul Centrului Istoric al Bucureştiului publicat de House of Guides în 2012 de unde am luat de altfel şi harta.

Deşi a fost mult timp rezervată în privinţa acestei ieşiri şi numai o ciocolată caldă a scos-o din casă pe Maria, am avut ideea să îi dau la un moment dat un aparat foto mic pe care îl aveam de rezervă, astfel că a fost foarte încântată să fotografieze alături de mine casele şi vitrinele care i-au plăcut. Spre final mi-a spus: "Hai că a început să-mi placă să trăiesc cu tine".





Ne-au plăcut mult magazinele cu materiale pentru artişti de la Hanul cu Tei. Tudor şi-a luat o bucăţică de fimo pe care a modelat-o în fel şi chip cât am poposit la masă (restaurantul La mama) iar acum coacem în cuptor o inimă mare pe care Tudor a pregatit-o în final pentru bunica.




Pasajul Macca Villacrosse:


Eva a mers pe lângă noi şi s-a bucurat de puţinii porumbei care ne-au ieşit în cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu