Muzeul CFR, mult mai drăguţ decât te-ai aştepta



Pe calea Griviţei, imediat după Gara de Nord treci pe lângă o clădire veche şi neîngrijită, fără vreun banner sau vreo siglă vizibilă. N-ai zice, dar acolo este muzeul CFR. Cine s-ar gândi să intre aici cu copiii?


Noi am facut-o la îndemnul altora şi nu ne-a părut rău.










Prima sală cuprinde un ansamblu bogat de căi ferate, munţi, poduri, tunele, semafoare, căsuţe şi gări printre care circulă multe trenuleţe coordonate computerizat aşa cum te-ai aştepta de la un muzeu serios. 













În spate mai sunt nişte cămăruţe cu staţii vechi de comandă, telefoane şi alte instrumente de comunicaţii, o harta a căilor ferate române şi alte obiecte care merită o privire.











Ne dorim să revenim cât de curând pentru a urmări pe săturate trenuleţele în mişcare. Copiii au fost foarte încântaţi de ele deşi bunicul lor are o colecţie impresionantă de astfel de machete. Totuşi punerea în scenă a contat mai mult!







Deschis de miercuri până duminică 10-16 cu recomandarea că dacă mergeţi în weekend să încercaţi să-l vizitaţi după ora 14. Dimineaţa au loc ateliere pentru copii, astfel că ansamblul de trenuleţe este pornit abia după ce aceştia îşi termină activităţile pentru a nu le distrage atenţia. (cine este interesat am gasit info pe acest site). Pentru noi l-au pornit doar pentru câteva minute până când grupul de copii au intrat în sală, însă cei de acolo ne-au asigurat că după ora 14 merge continuu.
Tarife: 4 lei adulti, 2 lei copii, 13 lei taxa foto.

Pagina muzeului....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu