Delfinariul Constanta


Mai bine spus Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, pentru că pe lângă delfinariul pe care îl ştim toţi din copilărie putem vizita expoziţia de păsări exotice, planetariul şi de curând deschisă, o micro deltă. Vara asta găzduiesc o expoziţie de dinozauri robotizaţi.


Luate pe rând,
Expoziţia de păsări exotice are o mulţime de exemplare mari şi colorate (inclusiv uriaşii papagali ara). Sunt toate foarte gălăgioase şi copiii au fost foarte încântaţi de ele.























Prezentarea  de la planetariu durează 20 de minute, este interesantă, atât Tudor cât şi Maria au vrut neapărat să o vadă şi au fost foarte mulţumiţi. Chiar şi Eva (oficial nu este recomandat sub 5 ani) s-a arătat încântată după ce a trecut de stresul întunericului şi s-a relaxat în braţele mele. Am aflat că planetariul de la Piteşti este 3D şi c[ planetele şi stelele se pot vedea la dimensiuni mai mari. 

Delfinariul are spectacole tot cam de 20 minute la interval de câteva ore. Cei trei delfini îşi fac treaba foarte bine, sunt cooperanţi şi au un spectacol drăguţ. Totuşi este un spectacol fără pretenţii dacă îl comparăm cu ce am văzut la delfinariul din cadrul grădinii zoologice din Lisabona, dar merge şi aşa.




Micro Delta este amenajată pe lângă lacul din spatele complexului, înconjurat de stuf, cu o mulţime de podeţe care te duc mai aproape de apă. Pe lac am văzut vreo 2 lebede şi alte câteva păsări. Din păcate nu am euşit să găsim pelicanii care apar prin poze. O mini grădină zoologică mărgieşte lacul cu struţi, iepuraşi, veveriţe, capre, o barză, păuni, lame, ponei - sunt cele pe care mi le amintesc. Copiii au  la dispozitie un manej pentru echitaţie. 








Expozitia temporara de dinozauri robotizati este interesanta pentru cei pasionati de aceste creaturi. Din loc în loc sunt difuzoare cu sunete înfricoşătoare de animale, motiv petru care a trebuit să o car pe Eva în braţe. Nu pot să spun că ne-a impresionat în mod deosebit. Se vede clar că sunt din plastic, unii se mişcă, căt despre copii au fost cel mai încântaţi că s-au putut fotografia în gura lui T-Rex sau ieşind dintr-un ou de dinozaur, iar lui Tudor i-au plăcut mult creaturile din poveşti - minotaurul, dragonul, balaurul cu trei capete. 


Biletele costă 50 de lei pentru adulţi pentru toate expoziţiile (păsări, delfinariu, planetariu, micro delta) şi 25 de lei pentru copii. Eva a intrat gratuit. Expoziţiile temporare se plătesc separat. Cred ca toti am platit cam 100 de lei. Asta nu aş spune că a meritat. O parte se zăresc de afară sau di zona micro deltei.

Site-ul muzeului:
http://www.delfinariu.ro/ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu