Am testat Divertiland!!!

Astăzi am testat noul aquapark al Bucureştiului. Verdict: merită!

Tudor a spus că parcă nu am fi în România şi într-adevăr parcul este făcut la standarde europene, ba chiar întrece unele din parcurile din Europa pe care le-am văzut. Îl comparăm cu Slide&Splash din Portugalia, cu Hydromania de lângă Roma, cu Water Parkul de lângă Thessaloniki, Aqua Splash de lângă Cannes şi desigur Aqua Park Mamaia. Deci ştim bine ce spunem.

Dacă începem cu cei mai mici, aş spune că aici sunt mai multe spaţii în care s-ar putea distra decât în alte parcuri similare. Au topogane potrivite cu apă mică la bază, râul leneş şi piscina cu valuri pe care ar putea pluti pe colac cu un adult, precum şi spaţiul cu mici fântâni arteziene şi puşti de apă în care chiar Tudor şi Maria, care sunt mărişori, s-au distrat. Mai este un spaţiu de joacă la umbră cu măsuţe, piese de construcţie, un carusel manual şi chiar un animator care îi bagă în seamă.




















Pentru cei mai mărişori există clasica Insulă numită aici La Plaja având ca temă faraonii, în locul piraţilor din alte părţi. Singura parte neplăcută la acestă atracţie este că are apa cea mai rece din tot parcul. Am constatat de fiecare dată când am trecut pe la el, deci nu a fost doar un prim contact cu apa. Partea bună, topoganele sunt suficient de mari şi pentru părinţi. 

Apoi mai sunt topoganele rainbow pe care prinzi viteză un pic mai mare, dar alunecarea este mai fină pentru că stai pe colaci. Am citit păreri negative referitoare la faptul că cei care coboară nu dau colacul mai departe celor care deja aşteaptă ci şi-l păstrează. Cam aşa este şi nu-i tocmai frumos, însă colacele sunt comune cu cele de pe râul leneş unde erau destule disponibile. Deci ne-am descurcat. Deşi coada pare mărişoară, merge repede căci sus lumea se împarte între cele 4 topogane. 






Pentru cei şi mai mărişori (nu noi) există topogane pe care te dai cu colaci, dar cu panta mai abruptă, cele care simulează căderea liberă şi cele cu saltea. 


Referitor la mâncare, am citit în mai multe locuri că este de proastă calitate. Noi am încercat restaurantul din dreapta topoganelor mari unde prepară la grătar de cărbune fripturi, mici şi pui la rotisor cu cartofi prăjiţi de care nu am reuşit să îmi dau seama dacă erau congelaţi sau nu, deci buni, murături sau salată de sfaclă roşie, oricum totul rezonabil bun, la preţuri de restaurant. Celelalte restaurante aveau într-adevăr mâncare de tip fast food de care nu ştiu ce să zic. Dar dacă ar fi să compar cu ce am mâncat la Aqua Splash-ul de pe Coasta de Azur, ultimul în care am fost, mâncarea de aici este excelentă. Tacâmurile de unică folosinţă şi şerveţelul le primeşti într-un pachet sigilat deci iar o bilă albă.
Mai sunt şi câteva baruri care arătă foarte bine.



 După ora 18 câteva zile pe săptămâna piscina cu valuri este rezervată pentru lecţii de surf. 50 lei/oră.


Noi am ajuns pe la ora 14, când unii cred că obosiseră deja şi se retrăseseră la terase sau pe şezlonguri. aşa că nu ni s-a părut pre aglomerat. Spaţiul mi se pare mare, şezlongurile nu mi s-au părut înghesuite, deci chiar rezonabil. Este o zi de marţi, dar totuşi de vacanţă. 

Singura treabă 'românească' este accesul la trambulinele de sărit. Aparent sunt fără costuri suplimentare, practic trebuie să prezinţi un bon de consumaţie de minim 50 de lei pe care intră pentru 5 minute doar două persoane. Nu scrie nicăieri, nici măcar băiatul care face instructajul la intrare nu spune nimic - ei zic că e pe site, dar cine citeşte chestii din astea pe site-ul unui parc acvatic - şi nimeni nu-ţi spune la case să păstrezi bonul, deci am văzut destui care au luat plasă şi au rămas fără distracţia asta. 


Divertiland se află în spatele Outlet-ului din Militari sau magazinului Kika. Noi am mers cu maşina dar pe site-ul lor sunt prezentate mai multe variante de a ajunge. Am fost surprinşi să vedem în spatele parcării o gară ca o mică haltă de tren.

Site-ul oficial al parcului acvatic  http://www.divertiland.ro/

Alte parcuri de distracţie în care am fost în Bucureşti

Terra Park
Orăşelul Copiilor din Parcul Tineretului

Un comentariu:

  1. Chiar eram curioasa daca ai ce face la divertiland cu copilasi micuti, micuti :) Mersi de informatii, cred ca o sa mergem si noi cu Ana cand s-o incalzi din nou. La piscina vilei 23 a parut sa-i placa in apa, iar daca in jur sunt copii e cea mai fericita.

    RăspundețiȘtergere