Lago Maggiore: Stresa

A fost dragoste la prima vedere de cand am coborat noaptea, pe stradutele intortocheate ce duceau spre hotel si peste tot in jurul lacului se vedeau palcuri de luminite stralucitoare care iti aratau cata viata forfoteste in jurul lacului.
Desi inconjurat de munti, clima este blanda,  permitant hotelurilor si proprietarilor de vile sa-si umple curtile cu palmieri. A fost o surpriza pentru noi sa intalnim atata vegetatie exotica la poalele unor munti.

Oraselul este agatat de panta unui deal inalt, cu strazi inguste si intortocheate pe care si-au gasit locul mici palate, dar si vile, unele cu gradini uriase. Spre marginea lacului strazile se intind domol ramanand la fel de inguste, cu casute specifice italiene, nici prea noi, nici prea frumoase, dar pline de farmec. 

Principalele atractii sunt ale orasului sunt Insulele Boromee, telecabina Stresa - Alpino - Mottarone (www.stresa-mottarone.it) care ofera panorame minunate asupra insulelor, Alpilor si celor 7 lacuri din jur si Alpin coaster-ul  (Alpyland Mottarone www.alpyland.com) din varful muntelui, cu 1,2 km de pista.








Alpin coaster-ul porneste de la capatul de sus al telescaunului. (1900 m)


Nu poate lipsi de aici gelateria excelenta pe care  am descoperit-o in oras: riva est gelato pe Principesa Margherita 38.


Am incercat Safari Park-ul din Pombia (www.safaripark.it 40 min cu masina) dar parerea noastra este ca nu merita. Au animale putine, nu poti interactiona cu ele (ma refer la erbivore evident, care in Fasano, in susul Italiei, isi bagau aproape capul in masina sa le mangaiem si sa le dam o feliuta de mar), atractiile din zona de distractii sunt cam vechi si kitsch, mai sunt cateva animale de ferma.

poate fi util: www.stresaturismo.it

Am gasit in brosuri ca se mai pot vizita in zona:
Parco della Villa Pallavicino, parc cu mic zoo  www.parcozoopallavicino.it
Falconeria Locarno (vulturi pe partea elvetiala a lacului) www.falconeria.ch
Aquapark in Baveno: http://www.aqua-lake.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu