Insulele Borromee: Isola Bella

Insulele Borromee (numite dupa familia Borromeo care a inceput achizitia lor in secolul 16) sunt un grup de trei mici insule asezate in partea italiana a Lacului Maggiore, intre Stresa si Verbania: Insula Bella (numita dupa Isabella, contesa) - are palat si gradina, Isola dei Pescadori (un mic sat pescaresc) si Isola Madre - cu muzeu si gradina. 
Mai multe companii au curse regulate catre si  intre aceste insule.


Vremea ploioasa si  timpul scurt de doar doua zile petrecut in Stresa ne-a permis sa vizitam doar insula Bella. Neasteptat pentru noi, care visam chiar la un apus de soare la o terasa de pe insula, ultimele barci pleaca spre oras, dupamiaza la 6:30. Pe Insula Bella se poate vizita palatul dar spectaculoase cu adevarat sunt gradinile terasate pe mai multe nivele, cu plante exotice, hortensii urase, palmieri, portocali, padurice de bambus, ziduri imbracate in verdeata si pauni albi care se plimba liberi. 
















Insula Pescadori se poate vedea in 20-30 de minute (noi nu le-am avut...). Este foarte mica si are alei inguste, case tipis italiene,par destul de vechi de departe si cateva restaurante.

Transportul cu barca dus-intors din Stresa: 10 Euro/adult pentru doua  insule, 8 Euro pentru una singura, copii nu platesc, vizatare palat si gradini pe insula Bella: 13 Euro/adult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu