Disneyland Paris, Fantasyland

Trei zile pline de Disneyland si povesti aduse in realitate. Iata prima noastra poveste: Fantasyland, zona povestilor animate clasice.

Castelul frumoasei adormite este emblema parcului, o adevarata bijuterie, atat in exterior cat si in interior.

Interior din palatul frumoasei adormite
Interior din palatul frumoasei adormite

Vedere de la balconul  Palatului



Caruselul cu caluti este fermecator. Incap multi oameni intr-un tur si de obicei nu astepti foarte mult.





Dumbo cu elefanti zburatori - ai la dispozitie o maneta cu care te poti ridica sau cobori dupa preferinta



It's a small world este printre cele mai dragalase atractii pentru copiii mici. In timp ce plutesti lin, treci cu barca prin sali cu papusi din diferite colturi ale lumii care canta si danseaza. De obicei nu are cozi mari de asteptare.









Cescutele sunt o atractie simpatica. Doua miscari de rotatie sunt combinate amuzant.












Chiosc de bauturi si gustari in preajma castelului Reginei de Inima Rosie din Alice in tara minunilor.



Terasa chioscului



Chiosc de dulciuri












Peter Pan este atractia cea mai interesanta (si cea mai aglomerata) din Fantasyland. De obicei coada este de 35-45 min si doar dimineata, curand dupa ora 10 cand deschide parcul timpul de asteptare este de 10-15 min.




Zbori de-a dreptul peste Londra, dupa a doua stea la dreapta, deasupra Tarii de Nicaieri si apoi intri in lumea lui Peter Pen si a piratilor.





O plimbare cu vagonetul prin lumea lui Pinocchio este de neuitat. La fel Alba ca Zapada, cu mentiunea ca surprinse aici momentele de groaza ale povestii - cotoroanta care apare in multe locuri sau padurea de groaza cu copaci care vin spre tine. 







Aici se vede departe balonul cu aer cald din Disney Village cu care puteti vedea parcul de la inaltime.








Personaje Disney vin din cand in cand sa dea autografe si sa se fotografieze cu copiii. Pentru asta stai la coada cam o ora. Noi nu i-am vazut decat pe Winny si Tigger in Disneyland si pe Mickey si Buzz in Studiourile Disney. Acum 4 ani, cand am mai fost aici am intalnit mai multe personaje. Pentru intalniri printese se pot face programari.



Doar toalete, intr-o casuta asa frumoasa...



In gradina Cenusaresei. Cladirea are un restaurant (cel mai scump din ce am vazut noi) dar unde poti intalni personaje Disney.









Aceeasi terasa a restaurantului, din alt unghi














Caleasca Cenusaresei







O alta atractie care ne-a fost foarte draga este Labirintul curiozitatilor din povestea Alice in Tara Minunilor. Coada nu este mare, intalnesti tot felul de chestii pe drum si este suficient de bine facut sa ai impresia ca te pierzi in el. Totusi, urmati drumurile deschise cu incredere, pana la urma veti ajunge la castel.























Ascuse intr-un colt al parcului se afla trenul circului (cel din Dumbo) si un traseu cu barca pe langa casute in miniatura care apar in povestile Disney.







Traseul trenului are suisuri si coborasuri rapide, dar deloc de speriat. Este doar amuzant sa stai in vagoane precum Menajeria, cusca zebrelor sau girafelor.






Magazine gasiti peste tot, cu produse adaptate zonei din parc in care te afli.


Majoritatea sunt de-a dreptul spectaculoase inauntru, cum ar fi cel din casuta inspirata din Jack si vrejul de fasole sau in casuta piticilor din Alba ca Zapada.










Magazin de dulciuri - la cele 3 ursitoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu