Disneyland - Discoveryland, Frontierland si Adventureland

Discoveryland, Frontierland si Adventureland sunt alte zone tematice din parcul de distractii Disneyland, dedicate celor care cauta un pic mai multa aventura.

Discoveryland are pentru copii orbitronul - un carusel cu navete spatiale, Autopia - piste cu masini clasice, cu motor pe benzina, care pot fi conduse si de copii (copiii nostri au fost super incantati), apoi Nautilus - puteti vizita submarinul capitanului Nemo din cartile lui Jules Verne (biroul lui, sala motoarelor, sala de submersie, geamul prin care se vede caracatita uriasa, zgomote si atmosfera de submarin), Buzz Lightyear laser  Blast - este tot timpul coada mare, noi am fost data trecuta, stai in masinute si tragi cu pusti cu laser si ar mai  fi interesant Space Mountin, un roller coaster prin spatiu - pentru cei  curajosi. 



Frontierland aduce atmosfera vestului salbatic. Puteti face o plimbare linistita cu vaporul, vizita Casa bantuita (abia a 2-a zi mi-am  luat inima in dinti sa intru in ea) cu micul cimitir din spatele ei si doua roller coastere.

Casa bantuita: Cum noi nu am stiut la ce sa ne asteptam, si ne-a fost cam groaza sa intram, poate este mai bine sa povestesc aici. Se intra in grupuri mari. A doua sala (cat o camera mica) in care am fost toti inghesuiti este de fapt un lift. Uitati-va la tablouri cand coboara :-) Spre finalulul calatoriei apar pe tavan, niste fantome care se agita. Odata iesiti din liftul  urias, treceti printr-o sufragerie slab luminata cu lampi care palpaie si tablouri ciudate si ajungeti la niste calesti negre (seamana cu niste fotolii) in care va imbarcati cate doi. Mai departe parcurgi un traseu printre usi cu manere care se zbat, holograma fantomei miresa (tema reluata de multe oripe traseu), statui vorbitoare, scheleti, zombi, dar cu adevarat spectaculoasa este sufrageria uriasa pe care o vedeti de sus, in ccare spiritele stau unele la masa, mananca si vorbesc intre ele, altele danseaza, focul arde in semineu -  totul bazat pe holograme. Nimic nu vine spre tine, nimic nu iese brusc in fata sa te sperie! Noi chiar am parcurs de doua ori traseul caci ni s-a parut de-a dreptul spectaculos. Asadar pentru copiii mai marisori: fara frica!
Adventureland este zona piratilor. Aici se afla: copacul lui Robinson - in care poti sa urci pe scari si punti pana sus, Piratiii din Caraibe - mergi cu barca printre scene reconstituite din lumea piratilor, unele usor violente, si apoi cobori pe un topogan de apa (nu foarte abrupt). Undeva aici se afla rollercoaster-ul Indiana Jones, cel mai mare din parc tinand cont de restrictia de inaltime >1,40m.
Intre Adventureland si Fantasyland se afla Pasajul fermecat a lui Aladdin, o plimbare magica pe jos printre scene reconstituite din poveste. Foarte dragalas, dupa mine mai degraba legat tematic de Fantesyland.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu