Muzeul Ferrari
Se află în Maravello, aproape de Bologna, pentru cei din Florenţa la 2 ore de mers cu maşina, aproape integral pe o autostradă de munte foarte frumoasă.
Muzeul este spectaculos nu doar pentru copii. Ne-a cam lăsat cu gura căscată şi pe noi, cei mari.

Am început cu un tur al fabricii - bilet separat de muzeu care trebuie cumpărat online în avans pentru programare. Turul se face cu un autobuz mic şi roşu bineînţeles care te plimbă printre clădiri. Nu se fac fotografii. Chiar şi telefoanele au primit toate câte un sticker pe micul obiectiv. 

După părerea mea însă nici nu prea ai ce fotografia. 


Interesant a fost tot ce am aflat despre Ferrari cum ar fi
  • prima lor culoare de brand a fost galbenul nu roşul, la intrarea în fabrică au păstrat vechile clădiri exact cum erau

  • produc doar 7300 de maşini pe an toate comandate special pentru fiecare client, nu există model standard, nu se fabrică nimic în serie, nu vor să producă nici una în plus tocmai pentru a-si păstra renumele de maşină exclusivistă
  • poţi să îţi scri numele cu diamante pe bord dacă doreşti
  • trebuie să aştepţi un an şi jumătate ca să îţi primeşti maşina comandată şi plătită
  • cei care crează modelele noi au fântâni cu apă curgătoare în birouri pentru a avea un ambient cât mai creativ

Cel mai interesant a fost să vedem pista de testat maşini cu motorul autobuzului oprit pentru a asculta motoarele. Fiecare model de motor produce un alt sunet. Pasionaţii de Ferrari recunosc modelul după sunetul motorului.

Maşinile care pleacă la un concurs sunt însoţite de o echipă de 60 de oameni şi sute de tone de echipamente. 


În muzeu am văzut modele de Ferrari de la cele mai vechi până la ultimul model (august 2012) aşezat la loc de cinste pe o platformă plutitoare.


Sala trofeelor este impresionantă având expuse atât trofeele câştigate de Ferrari cât şi o parte din maşinile respective.


Cu 25 de Euro (10 minute) poţi experimenta un simulator de Formula 1 care simultan cu imaginea, vibrează, te zguduie şi se aude ca o maşină adevărată. Tudor a fost norocosul familiei care l-a incercat. Bineînţeles că acum vrea să se facă pilot de Formula 1!

Cine vrea să conducă un Ferrari adevărat o poate face (prin oraş) pentru 70 de Euro pentru 10 minute.Muzeul are un magazin Ferrari însă unul mult mai mare se află aproape de intrarea în fabrică. Restaurantul muzeului este foarte bun deşi nu este divers. Este al 2-lei restaurant din Italia la care bem fresh de portocale (primul a fost pe autostradă). La restul restaurantelor îţi aduc Santal şi spun că ăsta e proaspăt  :-)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu