Ravello cu senzaţionala Terasă a Infinitului


Ravello este declarat în multe ghiduri cel mai frumos oraş al Coastei Amalfi. 

Nu este unul din oraşele înşirate pe coastă ca celelalte ci trebuie să urci şi mai mult, 5 km din Amalfi. Pare puţin, dar nu este! 

Drumul este abrupt, mergi numai în serpentine de multe ori nu pot trece două msaşini una pe lângă cealaltă. Cu transportul în comun trebuie ajuns în Amalfi apoi luat autobuzul de Ravello şi cu experienţa noastră de a aştepta câte o oră autobuzul am preferat varianta taxi - nejustificat de scump.



Oraşul este situat la 380 m deaspra mării, drăguţ, fără să exceleze după părerea noastră. Atracţiile principale sunt Vila Rufollo şi Vila Cimbrone.



Prima care îţi iese în cale este Vila Rufollo micuţă ca întindere. Are nişte sculpturi moderne uşor horror dar interesante şi o vedere frumoasă spre mare. Intrarea este 5 Euro pentru adulţi, 3 Euro pentru copii. 





Terasa dinspre mare Vila Rufollo
Poarta de intrare in Vila Cimbrone



Vila Cimbrone este cu totul altceva şi a făcut să merite din plin tot efortul nostru de a ajunge până la ea. (Am avut de parcurs o distanţă considerabilă pe jos pe alei înguste şi scări, iar maşinile nu pot oricum ajunge până în centru).

Vila este un palat cu ferestre ornate frumos, dar ceea ce dă mult farmec locului sunt grădinile lui care se termină spre mare cu Terasa Infinitului. Parcă niciodată nu am stat la o înălţime atât de mare. Aici eşti la aproape 400 de metri peste nivelul mării şi vezi sub tine muntele, drumurile întortocheate pe mai multe nivele şi în final marea până atât de departe încât nu ştii bine unde începe cerul.


Cele 7 păcate
Una din ferestrele vilei

Terasa Infinitului
400 m sub picioare
Nu cred că pozele pot reda abruptul
Aleea principală a grădinii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu