Grecia, Halkidiki


Cum ar fi o vacanţă cu copiii la mare?

Nicăieri copiii nu sunt mai fericiți, preocupaţi de ceea ce fac - fie ele castele, gropi, bălăceală sau sărituri în valuri. Iar o plajă cu apa foarte mică ne scuteşte pe noi părinții de griji și ne oferă un prețios timp de relaxare.


Ne-am cazat la Sani Resort pe Braţul Kasandra. A fost primul drum lung cu maşina, cu Eva mică. Avea 1 an şi jumătate.
Ne-am oprit o noapte la Sofia, întrucât drumul de 12 ore făcut dintr-o bucată părea prea lung. 
  • Resortul a fost excelent, cu loc de joacă foarte mare şi plăcut pentru copii, marină superbă, locuri pe plajă unde poţi să-ţi laşi copii supravegheaţi sau se pot juca alături de tine cu mulţimea de jucării pusă la dispoziţie
  • petrecere de seara pe plajă cu muzică jazz live
  • petrecere în marină cu dansatori tradiţionali şi sardine la grătar şi băuturi gratuite


După amiezele le petreceam vizitând locuri frumoase în jur:

  • Afytos un sat pitoresc, superb, cu o faleză la înălţime, plină de terase, restaurante, muzică live discretă, magazine cu tot felul de lucruşoare frumoase (mărgele, bijuterii, decoraţiuni... cel puţin astea ne-au atras cel mai mult)
  • Parthenonas este un sat pitoresc de pe braţul Sithonia. Drumul urcă din strada principală, printre livezi de măslini, iar sus ne-am putut bucura de apusul soarelui. Noi am mâncat la Paul's, o tavernă tradiţională, însă cam plină de albine. Totuşi nu ne-a muşcat niciuna.
  • Peştera Petralovna (câţiva km către Thessaloniki) foarte mare şi foarte frumoasă, s-au găsit în ea rămăşiţele unui hominid vechi de 500 mii de ani pe care, din păcate, nu le vezi, dar ne-a plăcut tuturor, inclusiv copiilor
  • am găsit un water park aproape de Thessaloniki, însă topoganele sunt cam vechi şi nu grozave, ansamblul dedicată copiilor mai mici este însă ok. 
  • Am mai vizitat plaje publice din Afytos și Kallithea - pe Kasandra, Paradisos Beach - pe Sithonia. Kalithea are apa verde, frumoasă, însă plaja ni s-a părut foarte murdară şi cu multe pietre în unele zone, Kallithea are o zonă de shopping gen butique destul de mare - am vazut-o doar din maşină. Drumul pe lângă malul mării din Sani Resort până acolo, trece printr-o pădure de pini cu punguțe legate la crestături pentru a aduna răşina.
  • În Grecia merită să gustaţi îngheţata de mastik, are un gust de răşină (o fi de pin?). Nouă ni s-a părut deosebită.
  • Mâncarea este excelentă. Noi aveam mic dejun şi încă o masă la restaurantul resortului (pe care alegeam să o luăm la prânz) iar seara mâncam la o tavernă, prin locurile prin care mergeam.
    Preferatele noastre: creveţi, calamari şi peşte proaspăt la grătar cu salată grecească.
    Apus pe plaja Pradisos, Sithonia
Afithos, bratul Kassandra
prin Afytos
Faleza inalta din Afytos
Water park spre Thessaloniki
Plaja publica din Afytos
Case prin Parthenonas, bratul Sithonia
Petrecere in marina
Plaja Bousoulas printre pini preferata din cele de la Sani Resort 
inima noastra - pe plajă, în loc de scoici, sunt pietricele
noi prin Halkidiki

Baie la apusul soarelui





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu