Centrul vechi, Brasov







Tânăr sau bătrân, cu copii sau fără, Braşovul te farmecă într-un fel aparte. Centrul vechi în care zăbovim de obicei este atracţia cea mai mare şi pentru copii. Nu clădirile cu detalii frumoase, Biserica Neagră, străzile înguste (nu rataţi Strada Sforii) sau dealurile frumoase care mărginesc oraşul, ci porumbeii care mişună peste tot îi fascinează cel mai tare.








Porumbei în Piaţa Sfatului Braşov



Sute de porumbei hrăniţi sistematic de bătrâni dar şi de copii, ciugulesc cu poftă aproape orice li se oferă. Iar copiii adoră să alerge printre ei şi să le urmărească zborul.








Un clovn simpatic

De asemenea nu trebuie ratată cofetăria Vatra Ardealului. În afară de prăjiturile de cofetărie clasice şi sortimente de îngheţată şi profiterol preparate aşa cum trebuie, cu ingrediente naturale şi frişcă de smântână au o mulţime de prăjituri gen torturi delicioase pe care le vând la kg. Au blaturi diverse, creme diverse şi multe fructe. 


Preferatele noastre sunt cataiful (nicăieri nu-i ca acolo), rulourile cu frişcă, prăjitura cu mascarpone, tortul Krantz, prăjitura Deliciu, profiterolul clasic, iar copiii îşi iau vara îngheţată de fructe.  Cofetăria este aproape de Piaţa Sfatului, mergând pe jos cam 100 de metri vizavi de Biserica Neagră. Adresa exactă strada Gh. Baritiu nr 14, tel 0268 474 211. Ni s-a întâmplat în august să o găsim închisă o săptămână, pentru concedii.



Ni s-a recomandat tot in centrul vechi, cofetaria Deliciile Kronstat ca alternativa mai buna. Parerea noastra este ca este o alternativa mai ieftina, dar nu mai buna (ex cremele sunt pe baza de margarina dupa parerea noastra, nicidecum cu unt). 







Prăjituri la Vatra Ardealului
Cofetăria Vatra Ardealului

Ne întorceam de la frizeria Prichindel

Ce mai facem noi în Braşov de cele mai multe ori....
tundem copiii. Am descoperit frizeria Prichindel care are la intrere o cameră de joacă pentru copii şi nişte coafeze extrem de simpatice şi pricepute. Nicăieri copiii nu au fost tunşi mai bine ca acolo. În plus de obicei pleacă acasă cu câte o şuviţă colorată sau fetele cu fluturaşi sau floricele argintii pe care ne străduim să-i păstrăm în ăr câte o săptămână întreagă.
Adresa frizeriei:  Str Apollonia Hirscher nr 3 şi site-ul lor www.frizeriaprichindel.ro. La 50m de Piaţa Mare pe lângă restaurantul Cerbul Carpatin.

Cu siguranţă merită intrat în Biserica Neagră. Tudor a văzut-o de curând într-o excursie organizată de şcoala lui şi a fost încântat. Noi nu ne-am oprit de data asta căci Eva era la limită cu somnul de prânz şi am ales să ne întoarcem la Buşteni unde copiii vroiau să se joace în zăpadă. Încă este incredibil de multă zăpadă acolo!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu